• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Wie zijn ze? Laatste 4 kanjers van 'Vrouwen op bestelling'

Mooi Berghem heeft de afgelopen weken al 9 spelers, van de voorstelling 'vrouwen op bestelling' van toneelvereniging Amiticia, zich voorgesteld. Ook de regisseur en bijna Berghemnaar Joris Brukx kwam aan het woord. Hij heeft de regie over een enthousiaste groep spelers. Maar wie zijn ze, is de vraag? Vandaag stellen de laatste 4 kanjers te weten Sandra Bouwman, Paulina Hermans, Maaike van Herpen – van der Heijden en Astrid Feijtel zichzelf voor.

Ze spelen de rollen van respectievelijk Anja Boerenverdriet, Jannie van der Duim, Hetty van Schaik en Femke van Hupswegen.

De eerste kanjer die we vandaag voorstellen is Sandra Bouwman uit Berghem. 'Toen ik nog op de basisschool zat, hebben we een aantal toneelstukken gespeeld. Ooit heb ik een aantal improvisatie lessen gehad. Maar dat is erg lang geleden allemaal', vertelt de Berghemse. Na het jubileumjaar van Amicitia heeft ze besloten om weer toneel te gaan spelen en heeft ze zich vervolgens aangemeld.

amicitiasandra

Ze speelt Anja Boerenverdriet. Ze is een vrouw die erg veel van dieren houd. Als beheerster van een dierenasiel is dat haar lust en haar leven. Maar een leuke man is natuurlijk ook welkom in haar leven. 'Zelf houd ik ook erg van dieren, dus dat hoop ik dan ook te kunnen laten zien in mijn rol', vult Sandra aan. 'Het goed neerzetten van deze rol is een leuke uitdaging en heb hier ook erg veel zin in. We hebben een erg gezellige groep binnen toneelvereniging Amicitia en we hebben iedere keer weer veel plezier', zegt ze lachend.'Ik zou zeggen, veel kijk- en luisterplezier bij deze mooie voorstelling!'.

De tweede kanjer is Paulina Hermans uit Oss. Ze speelt nu 3 speeljaren mee met Amicitia. 'Een leuke en gezellige club met het hart op de juiste plaats', weet ze te vertellen. Als Jannie van der Duim in de voorstelling 'Vrouwen op bestelling' speel ze een schoonheidsspecialiste. Jannie geeft de heer des huizes (Johan Dijkstra) een verzorgende behandeling, zodat hij er beter voor de vrouwen uitziet. Ze hoopt natuurlijk dat hij haar zal kiezen maar alles loopt een beetje anders. Er is veel concurrentie, maar Jannie laat op haar manier zien wie ze werkelijk is. Maar weet Johan Dijkstra wel wie zij is? Zal hij haar kiezen of een van de andere dames?

amicitiapauline

'Het leuke aan deze rol vind ik dat Jannie een schoonheidsspecialiste is. Heerlijk met zalfjes en massages, maar ook duidelijk haar grenzen aan geeft'. Het hele stuk is verrassend en zeker ook de rol van Jannie. 'Dat is wat ik extra leuk vind', geeft ze aan. 'En zo ook om te spelen bij Amicitia. Een leuke club met allemaal fijne en ook vooral veel nieuwe spelers. Heel verrassend dus. Kom zeker kijken en laat jezelf verrassen!'

amiticiaspelengroep4

De derde kanjer is Maaike van Herpen – van der Heijden uit Oss. Ze is dit jaar voor het eerst bij toneelvereniging Amicitia, samen met haar man Sander. 'Na een aantal leerzame workshops, hebben wij ons gelijk aangesloten bij deze gezellige vereniging', geeft ze aan. 'Inmiddels ben ik al in de Berchplaets op het podium te zien geweest in de voorstelling van de Herfstzon. Wij wonen in Oss alwaar wij ook vaker op het toneel van KAKO kindervakantiewerk Oss te zien zijn. Inmiddels ben ik al weer 6 jaar de presentatrice, het gezicht van KAKO'.

amicitiamaaike

In de voorstelling 'Vrouwen op bestelling' speelt ze de rol van Hetty van Schaik, de schrik van Rotterdam! 'En dat zegt al genoeg, denk ik', zegt ze lachend. 'Ik vind het een geweldige rol om te spelen en elke week ga ik dan ook met veel plezier naar de repetitie'.

De laatste kanjer, in dit 4e artikel van Amiticia, is Astrid Feijtel. Ze woont samen met haar man en dochter in Berghem. 'Vroeger op de basisschool vond ik toneelspelen erg leuk. Ik heb er nooit meer wat mee gedaan. Ik wilde wel, maar durfde de stap niet te zetten', vertelt ze. 'Tot vorig jaar de workshops bij Amicitia zich aandienden. Een mooie gelegenheid om het uit te proberen. En het was zo leuk, dat ik gebleven ben'.

amicitiaastrid

Ze speelt de rol van Femke van Hupswegen, een uitdagende callgirl. 'Ach wel ja, waarom ook niet meteen een rol die mijlenver van me afstaat', zegt ze zonder blikken en blozen. 'Maar stiekem is het toch ontzettend leuk, om op zoek te gaan naar die Femke die ergens in mij zit. En met de hulp van regisseur Joris gaat dat zeker lukken!'.

Mooi Berghem heeft al artikelen geplaatst over 'vrouwen op bestelling'. Heb jij dat nog niet gelezen? Hier staan ze op een rijtje:

- De regisseur Joris Brukx 'Joris Brukx regie 'vrouwen op bestelling', terug naar oude vertrouwde Berghem'
- Over 3 kanjers 'Drie kanjers laten zich zien en horen in vrouwen op bestelling'
- Weer 3 enthousiaste spelers: 'Keeping up appearances', nieuwsgierige Jaap en knullige gemeenteambtenaar in 'vrouwen op bestelling'

- Tot slot: VRIJGEZEL JOHAN, VERLIEFDE HUISHOUDSTER EN DIRECTEUR VAN CATERINGBEDRIJF IN 'VROUWEN OP BESTELLING'

Onderstaande 13 toneelspelers staan op 11 en 12 mei op de planken in 'Vrouwen op bestelling'. Binnenkort maken jullie kennis met de mensen de achter de schermen werken...amiciatiagroep4

amicitiagroep3

amiticiagroep2

amicitiagroep1

amicitiaberghemgroep2019