• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Drie kanjers laten zich zien en horen in 'Vrouwen op bestelling'

Over ruim 7 weken is het zover. Dan staat de voorstelling 'vrouwen op bestelling' van toneelvereniging Amiticia op de planken. Vorige week stelde regisseur Joris Brukx zich al voor op Mooi Berghem. Hij heeft de regie over een enthousiaste groep spelers. Maar wie zijn ze, is de vraag? Vandaag stellen 3 kanjers te weten Ageeth Ceelen, Nancy Krijnen en Ivonne Bast zichzelf voor. Ze spelen de rollen van respectievelijk Vera Boekoek, Gerdien Zijlstra en Geerte Bokkinga.

Ageeth Ceelen uit Berghem begon haar toneelervaring op haar tiende bij een playbackgroep de Shahanas in België. Ze heeft al brok aan toneelervaring, al zo'n 21 jaar lid bij Openluchttheater Hoessenbosch. Verder bedenkt, schrijft en regisseert ze bij De Herfstzon. Bij de kindervakantieweek van Stichting Jeugd en Jongeren speelt ze al jaren met plezier 'Oma Fientje'.

amicitiaageeth

Dit jaar speelt ze voor het eerst mee bij toneelvereniging Amicitia. 'Een gezellige en gastvrije club', weet ze te vertellen. In deze produktie spelen bijna allemaal nieuwe leden en spelers mee. 'Mijn rol is Vera Boekoek, een Surinaamse dame of niet??? Weet Je!!', lacht ze. 'Nieuwsgierig? Kom dan maar kijken', zegt ze met knipoog.

amicitiagroep1actie

De tweede kanjer is Nancy Krijnen uit Megen. Ze heeft drie jaar ervaring in improvisatietoneel. Dit wordt voor haar de eerste keer 'scripted' de planken op. 'In deze voorstelling maar eens beginnen met een bescheiden rol en kijken hoe het teksten leren bevalt', weet ze bescheiden te vertellen. 'Aan de andere kant is mijn personage Gerdien Zijlstra niet echt bescheiden te noemen. Als verpleegster denkt zij het allemaal wel te weten en te regelen'. De eerste maanden bij Amicitia zijn haar goed bevallen. 'Een enthousiaste club en met een groot aandeel vers bloed. We hebben er erg veel zin in om in mei voor het eerst samen op te planken te staan'.

De laatste kanjer voor vandaag is Ivonne Bast uit Oss. Meedoen aan een toneelstuk is voor haar compleet nieuw. 'Ik ben sinds september 2018 lid van toneelvereniging Amicitia.In deze klucht speel ik boerin Geerte Bokkinga. Ik ben een nuchtere dame met een beetje pit, die ook wel van gezelligheid houd'. Over het algemeen is ze niet zo nadrukkelijk aanwezig in het stuk, maar als ze iets te zeggen heeft dan laat ze zich wel horen. 'Het is leuk om eens in de huid van een ander te kruipen. En hier en daar eens een beetje anders dan jezelf te mogen zijn', géeft Ivonne aan.

amiciatiaivonne

'Ik wilde eens kijken of toneelspelen wel iets voor mij was en ben door een workshop van vorig seizoen in aanraking gekomen met Amicitia. Het neerzetten van de rol en het uit het hoofd leren van de teksten, vond ik een aardige uitdaging. Voor mezelf maar ook voor de anderen!', voegt zij er aan toe. Inmiddels is dat, doordat ze elkaar daarbij helpen aardig gelukt en begint alles 'vorm te krijgen'. 'Dat maakt Amicitia een leuke en gezellige toneelvereniging'.

Deze drie kanjers laten zich zien en horen in 'Vrouwen op bestelling' die op 11 en 12 mei op de planken staat. In deze voorstelling staan 13 spelers op het podium. Binnenkort maken jullie weer kennis met nog 3 andere kanjers...

Heb jij het eerste stukje van regisseur Joris Brukx gemist? Hier is het nog een keer... 'Joris Brukx regie 'vrouwen op bestelling', terug naar oude vertrouwde Berghem'

amicitiaberghemgroep2019