• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vrijgezel Johan, verliefde huishoudster en directeur van cateringbedrijf in 'vrouwen op bestelling'

Jullie hebben het misschien al gehoord of gelezen, over ruim 5 weken is het zover dan staat de voorstelling 'vrouwen op bestelling' van toneelvereniging Amiticia op de planken. Vandaag stelt Mooi Berghem weer 3 spelers voor, te weten Theo Kuijpers, Manja Bongers en Marja van Lier. Ze spelen de rollen van respectievelijk de vrijgezel Johan Dijkstra, Sally de inwonende huishoudster en Ester van der Zanden, directeur en tevens personeel van een cateringbedrijf.

Theo Kuijpers uit Berghem neemt de hoofdrol van vrijgezel Johan Dijkstra op. 'Natuurlijk is dit een fantastische rol om te spelen en z├ęker na een aantal jaren van afwezigheid bij Amicitia', wist Theo te vertellen. 'Sinds 2000 speelde ik bij toneelvereniging Amicitia in een 11-tal stukken onder diverse regisseurs. Verder heb ik voorrecht gehad te spelen in een drietal producties van de stichting Uit 't Bosch onder regie van Marieke Moors', voegde hij er aan toe.

amiticiatheo

Hij speelt de vrijgezel in nabijheid van veel vrouwen. Johan Dijkstra gaat na een druk werkzaam leven genieten van zijn welverdiende vrije tijd. Samen met mijn huishoudster Sally, gaat hij op zoek naar een levensgezel, die tot nu toe ontbeerde, om de komende jaren de bloemetjes eens flink buiten te zetten. Dit alles is totaal nieuw voor vrijgezel Johan en het kost hem dan ook grote moeite om hieraan te wennen. Met de hulp van een cateringbedrijf organiseert hij daarom een feest met als uiteindelijk doel een vrouw te vinden.

amitiagroep3spelen

De vijfde vrouw van de produktie 'Vrouwen op bestelling' die zich voorstelt is Manja Bongers uit Berghem. 'In het verre verleden heb ik veel leuke dingen in het theater gedaan, zoals een moordmysterie op locatie in het Arnhems Openluchtmuseum', vertelde ze enthousiast. 'Ik stopte, toen ik een gezin stichtte. Nu herontdek ik theater bij Amicitia. Een gezellige club met een topregisseur! Ik heb er reuze zin in de voorstellingen die komen gaan'.

amiticiamanja

'In het stuk zie je mij als Sally, de inwonend huishoudster van Johan Dijkstra. Ik ben verliefd op hem, maar dan vraagt hij mij om hem te helpen een vrouw te zoeken! Dat vind ik maar niks', voegde ze er aan toe met een knipoog.

De volgende vrouw, al weer de zesde, is Marja van Lier uit Oss. Ze speelt sinds september 2018 toneel bij toneelvereniging Amicitia. 'Dit doordat ik enthousiast ben geworden door een workshop improviseren, die ik bij Amicitia gevolgd heb', vertelde ze. 'Ik heb niet veel toneelervaring, maar heb binnen vakantiewerk KAKO enkele rollen gespeeld en kan mijn liefde voor rollenspel kwijt in mijn werk in de kinderopvang'.

amiticiamarja

Ze speelt de rol van Ester van der Zanden, directeur en tevens personeel van een cateringbedrijf. 'Een pittige rol, maar voor mij herkenbaar type als regelneef. Een leuke combi dus. En dit met een gezellige club mensen die zich enorm inzetten om iets leuks neer te zetten!'.

amicitiaspelen

Mooi Berghem heeft al artikelen geplaatst over 'vrouwen op bestelling'. Heb jij dat nog niet gelezen? Hier staan ze op een rijtje:

- De regisseur Joris Brukx 'Joris Brukx regie 'vrouwen op bestelling', terug naar oude vertrouwde Berghem'
- Over 3 kanjers 'Drie kanjers laten zich zien en horen in vrouwen op bestelling'
- Tot slot 'Keeping up appearances', nieuwsgierige Jaap en knullige gemeenteambtenaar in 'vrouwen op bestelling'

Deze drie toneelspelers staan op 11 en 12 mei op de planken in 'Vrouwen op bestelling'. In deze voorstelling staan 13 spelers op het podium, waarvan al 9 spelers zich hebben voorgesteld. Binnenkort maken jullie weer kennis met de laatste 4 spelers...

amicitiagroep3

amiticiagroep2

amicitiagroep1

amicitiaberghemgroep2019