• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Kaya Dappers (28) gaat open en ‘bloot’ om taboe te doorbreken

Bij de eerste NAH bijeenkomst in de Berchplaets, zijn meerdere lotgenoten samen gekomen. Hierbij was Kaya Dappers ook aanwezig. Haar missie is te waardevol om jullie te onthouden. Kaya is als ex-Bergse altijd volop actief geweest in Berghem (en nog). Grimeren bij Hoessenbosch, verzorgen van kleurrijke gezichten tijdens carnaval en tot vorig jaar runde zij haar eigen bedrijf: Art by KAAT 3D Beelden. Vanaf de buitenkant niks op te merken, een spontane, goedlachse, vrolijke, jonge vrouw vol ambities.

Column Rechtswinkel; ontslag met wederzijds goedvinden

Een prettige manier om uit elkaar te gaan: ontslag met wederzijds goedvinden. Denkt u er aan om weg te gaan bij uw huidige werkgever of wordt u ontslagen? Ga in gesprek met uw werkgever. Mogelijk kunt u samen afspraken maken over uw ontslag. Bij ontslag met wederzijds goedvinden gaan u en uw werkgever samen om tafel om afspraken te maken over het einde van uw arbeidscontract. De afspraken die u in onderling overleg maakt, worden vastgelegd in een zogeheten beëindigingsovereenkomst (vaststellingsovereenkomst). In deze column zetten wij de belangrijkste punten waar u aan moet denken op een rij.

Column Rechtswinkel; hinderlijke beplanting van uw buren?

Hinderlijke beplanting van uw buren, wat kunt u doen? Heeft u last van de beplanting van uw buren? Niet overal is beplanting toegestaan, ook niet wanneer dit op uw eigen terrein is. Beplanting die boven de erfafscheiding uitkomt, mag niet te dicht langs de erfgrens staan. Voor bomen geldt een minimale afstand van twee meter en voor heggen en struiken een halve meter. De gemeente mag hier andere regels voor maken. Indien uw buren beplanting binnen de ‘verboden zone’ hebben staan en u hier hinder van ondervindt, is het raadzaam om allereerst in gesprek te gaan met uw buren.

Column rechtswinkel Oss "Op hoeveel vakantiedagen heeft u recht?"

De zomer komt er weer aan. U snakt mogelijk naar uw vakantie. Even lekker tot rust komen en ontspannen. Misverstanden over vakantierechten zorgen jaarlijks voor veel stress. Veel mensen weten niet welke rechten zij hebben omtrent het opnemen van vakantiedagen. In deze column zetten we voor u de belangrijkste regels over het opnemen van vakantiedagen op een rijtje.