• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Joris Brukx regie 'vrouwen op bestelling', terug naar oude vertrouwde Berghem

Joris Brukx is weer terug, en hoe! Hij heeft de regie op zich genomen van het stuk 'vrouwen op bestelling'. Hij is al sinds zijn 20e jaar regisseur en heeft de afgelopen 10 jaar zo’n 6 producties per jaar geregisseerd. Joris is inmiddels al een 'Bekende Berghemnaar', terwijl hij nog niet in Berghem woont. Hij heeft in Berghem al veel leuke dingen mogen doen, zoals 5 jaar drama-les gegeven op basisschool de Fonkeling. Dat deed hij met heel veel plezier. Ook de eer om jaren

de jeugdpronkzitting te presenteren, wat onwijs leuk is. Sinds 3 jaar mag hij de BKT-show in Berghem voorgaan, waar de nieuwe jeugdprins, adjudant en prinses gekozen worden.

Jarenlang heeft hij samen met Ageeth Ceelen 'Stuntel' mogen spelen, wat ontzettend leuk was. Met Ageeth kon hij echt alle kanten op, behalve de kant die Ageeth graag wil. "Nee, ze is echt een schat om mee te mogen hebben spelen. Al met al dus allemaal leuke dingen en waar ik onwijs dankbaar voor ben dat ik dat heb mogen doen', liet Joris weten.

amicitiajoris02

Dit is zijn eerste jaar als regisseur bij toneelvereniging Amicitia. "Het is hele leuke club, want ik heb zelf verschillende jaren mee gespeeld toen ik nog jonger was. Nu kreeg ik de kans om de club met een hoop nieuwe leden nieuw leven in te blazen. Dat is echt een feestje om te mogen doen".

Hij vindt het heerlijk om te regiseren en om van het stuk een succes te maken. "Het is een leuk proces waarbij je met niks begint en langzaam toe werkt aan het eindproduct. Het is leuk om samen met de spelers op onderzoek te gaan, hoe elke rol vorm moet krijgen en hoe dat in het geheel past. Ik vind het een uitdaging om uiterste uit mensen en ze uit hun comfort-zone te halen,en dat zij zichzelf kunnen verassen met wat ze neer zetten".

amicitiajoris04

Het is best wel gaaf om met een 'jonge’ groep te werken, want er zijn nogal wat nieuwelingen bij deze toneelvereniging. "Heel mooi, want meer als 80 procent nieuw is en die hebben nog nooit tot zelden gespeeld, voor hun is het dus allemaal nieuw en dat maakt het voor mij een uitdaging om er voor te zorgen dat we in mei een voorstelling neerzetten, waarbij het niet op mag vallen wie er nieuw is en wie niet".

Dat is hard werken maar wel een hele uitdaging voor de regisseur. "De club mensen is heel hecht en dat maakt dat er veel vertrouwen is in deze mooie club. Daardoor maken we elke week hele mooie stappen richting de goede kant".

amicitiajoris03

Er zijn veel talloze toneelstukken. Maar wat er is aantrekkeijk aan het stuk ‘vrouwen op bestelling’, is de vraag? "Wat het mooie aan deze voorstelling is, dat het heerlijk ontspannen is om naar te kijken. Het voordeel van dit stuk is, dat je voor de pauze nog niet weet hoe het afloopt. Er zitten veel verschillende personages in waardoor er steeds weer nieuwe energie het toneel op komt en dat maakt dat het stuk aantrekkelijk voor het publiek maar ook voor de spelers". Dat klinkt goed Joris! "Ja, dit stuk zal het publiek de hele avond boeien. Er zit veel humor in, snelheid en soms ook wel gekke momenten".

Jij komt dus al vanaf september naar Berghem om wekelijks dit stuk op poten te zetten. Via betrouwbare bronnen heeft Mooi Berghem vernomen dat jij weer definitief naar Berghem komt? "Ja, dat klopt. Het is me gelukt om een huis te vinden in Berghem! Ik heb er onwijs veel zin in om weer terug te komen naar mijn oude vertrouwde Berghem. Eén week voor de voorstelling krijg ik de sleutel van het huis, dus ik kan lopend naar de voorstelling en naar huis. Dat betekent een paar biertjes extra na de show", voegde hij lachend er aan toe.

amicitiajoris05

Het verhaal van de voorstelling van Amicitia ‘Vrouwen op bestelling’ die op 11 en 12 mei te zien is in de Berchplaets in Berghem, gaat over een man die alles heeft, behalve een vrouw! Een vlotte komedie, waarin Johan Dijkstra eindelijk kan stoppen met zijn werk. Hij heeft alles wat zijn hartje begeert, een mooi huis en geen geldzorgen. Het enige wat hij nog mist in zijn leven is een vrouw, of ja er is een vrouw in zijn leven. Sally, alleen is dat de huishoudster. Hoewel Sally wel in is voor meer, heeft Johan daar totaal geen oog voor. Hij besluit een feestje te organiseren voor een aantal vrouwen en daar zijn droomvrouw uit te kiezen. Een goed idee zou je denken, maar Sally laat zich niet zomaar aan de kant zetten, wat is zij van plan? Om het feest compleet te maken bemoeien de buren, vooral de buurvrouw zich overal mee.

Mooi Berghem gaat de komende weken de spelers en de crew voorstellen. Dan weten jullie al een beetje wie er achter deze spelers van 'vrouwen op bestelling' zit!

Meer info en kaartverkoop kun jij vinden op www.amicitiaberghem.nl

amicitiaberghemgroep2019