• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het zonnetje, Jos en Lia van de Wetering

Afgelopen week ging onze redactie op pad om een bijzonder echtpaar in het zonnetje te zetten. Bij de laatste oproep kregen we namelijk een prachtige mail van Werner Broers, die had een zeer geschikte kandidaat voor ons ‘zonnetje’. Een echtpaar dat in feite aan de wieg stond van ‘onze’ verlichte optocht, en dat echt al jaaaaaaren lang voor ‘jan en alleman’ klaar staat, waarbij ze zelf liever op de achtergrond willen blijven. Daarom gingen wij, midden in het hoogseizoen van de Bergse wagenbouwers, dit echtpaar in een dikverdiend zonnetje zetten. Ijzig koud is het deze avond, als we gewapend met een prachtige bos bloemen van Maike, en iets lekkers van onze Bergse bierbrouwer, de auto in stappen.

In het kerstzonnetje; Julia van Erp

Voor het laatste kerstzonnetje van dit jaar rijden we vanuit de Hoessenboslaan het spoor over om zo de Joeri Gagarinstraat in te rijden. Annie Broers uit Berghem tipte ons over een vriendin van haar die het al een hele tijd echt zwaar heeft. Annie heeft haar maar liefst 19 jaar als buurvrouw gehad, en nog steeds zien ze elkaar met grote regelmaat. “Vrienden voor het leven”, zo omschrijft Annie haar in de mail aan ons. Dus bellen wij, namens haar,  aan bij...... Julia van Erp-Boeijen.

In het kerstzonnetje; Angelie Gijsbers

Berghem wordt steeds groter en groter. Het adres wat we voor vandaag hebben door gekregen maakt dit maar al te duidelijk. Google Maps weet zich geen raad met het ‘vijfvingerkruid’. Maar na wat kunst en vliegwerk over onverharde wegen zien we enkele voor ons bekende auto’s staan, die wel eens onderdeel van het geheel konden zijn. Na een paar keer draaien proberen we onze auto te parkeren en komt gastvrouw Jolanda Ploegmakers ons al tegemoet. “Ik was al bang dat jullie het niet konden vinden”.

In het kerstzonnetje; Brechtje Martens

Vandaag brengt het kerstzonnetje ons in de Tarwestraat. Met de zon vol op de voorruit toeren we door de straat, die doordat veel inwoners de laatste kerstinkopen zijn doen, redelijk rustig oogt deze ochtend. We parkeren de auto, en met kerststukje en kerststol in de aanslag bellen we aan bij een vriendin van Maartje Gielis. Zij tipte ons dat haar vriendin Brechtje Martens en haar gezin wel een kerstzonnetje konden gebruiken, al was het maar om te laten weten dat zij aan hen denken.