• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vandaag in het zonnetje, Peter Gielis van Jumbo Berghem

Wonderen bestaan nog echt! Zo’n drie maanden geleden kwam Peter Gielis, filiaalleider bij Jumbo Berghem, in zijn badkamer ongelukkig ten val. Na enkele hulpeloze uren in zijn badkamer te hebben gelegen, kwam gelukkig zijn zoon Mitch thuis en werden de hulpdiensten ingeschakeld. Met behulp van brandweer en ambulance werd Peter met een verderop klaarstaande traumahelicopter naar het Radboud ziekenhuis gebracht. Na onderzoek en operatie kreeg hij te horen dat zijn nek was gebroken en een dwarslaesie had opgelopen. Tot zover waren wij, net als veel mensen in Berghem, ook op de hoogte. Maar wij waren benieuwd hoe het nu met hem ging en maakten via zijn zoon een afspraak voor een bezoek.

Dus gisteren gingen we Peter, deze keer ook echter letterlijk, in het zonnetje zetten namens MooiBerghem.nl Een afspraak gemaakt met z’n zoon, tijd en adres doorgenomen, een gigantische fruitschaal geregeld in ‘zunne eigen winkel’ ,dus…….. bellen we vol verwachting aan. Helaas, het bleef stil. Ook na de 2e keer aanbellen. Zou er niemand thuis zijn? Hij was toch terug uit het ziekenhuis? Nog eens gebeld en ondertussen even kijken of onze afspraak klopte. Uiteindelijk brengt een telefoontje naar zijn 06-nummer uitkomst. We moeten nog effe geduld hebben, hij is thuis, en komt zo naar beneden om ons binnen te laten.

Even later horen we gerommel aan de voordeur en maakt Peter verrast open. Hij ziet dat we het letterlijk ‘zwaar’ hebben met de fruitschaal en laat ons snel binnen. We schudden hem de hand, en zijn eigenlijk direct prettig verbaasd over het feit dat hij kan lopen. We nemen plaatst aan de keukentafel en terwijl Peter wat drinken voor ons inschenkt, vertelt hij hoe hij de afgelopen maanden heeft beleefd.

Peter vertelt openhartig over zijn ongeluk, de gestelde diagnose en de vooruitzichten die hij in eerste instantie kreeg te horen. Het is bijna onverstelbaar om te horen dat het hele verhaal betrekking heeft op hemzelf. En wij stellen dan ook de vraag “maar hoe kan het dat jij dan toch loopt?” Peter vertelt; na enkele dagen op bed belde ik voor de verpleging, want ik dacht dat mijn teen bewoog. Iets wat normaal gesproken niet zou kunnen. Toch bleek inderdaad dat er zich enig herstel liet zien en al snel werd Peter het middelpunt van vele doctoren en chirurgen die hun ongeloof uitspraken over ‘dit wonder’.

Peter is nog maar net thuis uit het ziekenhuis, ondervindt nog flink wat lichamelijke beperkingen, maar prijst zich bovenal gelukkig dat hij weer kan lopen en zijn handen kan bewegen. Ondanks dat, is hij echter nog steeds een patient met een dwarslaesie.

Maar stilzitten is d’r niet bij. Hij probeert om met de voorhanden zijnde energie er alles uit te halen wat er uit te halen valt. Zo gaat hij bijvoorbeeld ter bevordering van zijn revalidatie meerdere keren langs bij de therapeut van Fitness4all in Berghem. En peter krijgt gelukkig heel veel steun, bezoek, kaartjes, enzovoort van zijn werkgever, collega’s, personeel en zelfs van klanten. En ook onze komst met bijbehorende vitaminebom weet hij gelukkig goed te waarderen.

Nadat we nog effe bijkletsen over wat actuele zaken komt uiteraard ook ‘zijn’ voetbalclub FC Schadewijk, waar Peter in het bestuur zit en zijn zoon Mitch voetbalt, aan bod. Peter is fanatiek supporter en graag op of rond een voetbalveld in de regio te vinden. En we komen er ook achter dat hij zeker ook een makkelijke prater is, want voor we het weten zijn we een uurtje verder. Tijd om op te stappen, want hij kan zijn energie op dit moment goed gebruiken!

Wij wensen Peter Gielis, namens MooiBerghem.nl, maar zeker ook namens heeeel veel inwoners van Berghem en klanten van Jumbo Berghem, heel veel sterkte, beterschap en herstel voor de komende tijd.