• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghems "Blijvend Anders", voor duurzame veranderingen in houding en gedrag

"Blijvend anders" is ontstaan vanuit de behoefte om op individueel niveau en op groepsniveau mensen hulp en begeleiding aan te bieden bij de zwaarte waar mensen soms mee worstelen. En als we mensen hulp en begeleiding aanbieden dan willen we dat de hulp en begeleiding die we aanbieden ook daadwerkelijk effectief en duurzaam is. Dus niet alleen goed voor één situatie of één probleem, maar breed toepasbaar en duurzaam effectief, dus zonder terugval als het weer wat moeilijk, lastig, eng of spannend wordt.

Blijvend anders is twee jaar geleden begonnen door middel van het uitgeven van een boek: De spelers van Blijvend anders. In dit boek zijn alle kennis en alle inzichten verwerkt die ik als mens, echtgenoot, vader, docent, hulpverlener, therapeut en maatschappelijk werker de afgelopen 30 jaar heb opgedaan en heb eigen gemaakt. Kennis en inzichten uit Oost en West, uit reguliere en alternatieve hoeken. Uit al deze kennis en inzichten is uiteindelijk een model ontstaan.
Aan de hand van dit model kan op eenvoudige wijze de samenhang en samenwerking tussen alle aspecten die houding en gedrag bepalen uitgelegd worden. Ook geeft het model handvatten om uit de strijd met jezelf of de ander te gaan, of te blijven zodra je iets in jezelf gaat veranderen.
Dat is noodzakelijk omdat elke verandering in jezelf weer de nodige emoties en gevoelens oplevert en hoe ga je daar nou op een goede wijze mee om.

Toen het boek er eenmaal was, was er ook behoefte aan een soort van springplank om vanuit eigen naam er écht iets mee te gaan doen. Daarvoor hebben we begin 2016 door middel van het inschrijven bij de KvK Blijvend anders officieel opgericht.

Blijvend anders is feitelijk ontstaan vanuit de behoefte om op individueel niveau en op groepsniveau mensen hulp en begeleiding aan te bieden bij de zwaarte waar mensen soms mee worstelen. En als we mensen hulp en begeleiding aanbieden dan willen we dat de hulp en begeleiding die we aanbieden ook daadwerkelijk effectief en duurzaam is.
Dus niet alleen goed voor één situatie of één probleem, maar breed toepasbaar en duurzaam effectief, dus zonder terugval als het weer wat moeilijk, lastig, eng of spannend wordt.

Daarom begint bij Blijvend anders elke vorm van hulpverlening of begeleiding met de overdracht van diepgaande en innovatieve kennis en inzichten overdracht. Leer aan de hand van het eigen ontworpen model eerst maar eens zien hoe het allemaal werkt in jezelf. Leer bijvoorbeeld eerst maar eens de samenhang tussen en werking te zien van je denken, je emoties, je gevoelens, de invloed vanuit je verleden, je bewustzijn, je lichaam. kortom, leer eerst maar alle aspecten te ontmoeten die jouw houding en gedrag in allerlei omstandigheden en situaties bepalen. Leer ook eerst de strijd maar eens te stoppen in en met jezelf, met anderen, met situaties.
Pas als je dat allemaal kunt zien en voelen weet je ook waar je eventueel veranderingen aan moet gaan brengen, maar ook hoe je dat moet doen en wat de gevolgen kunnen zijn. Je gaat aan de hand van de verworven kennis en inzichten als het ware je eigen therapievorm creëren en die sluit dan ook helemaal aan op en bij jou. Je gaat je eigen oplossing creëren en je eigen nieuwe weg aanleggen. Dus niet meer iets doen in de hoop dat het werkt of helpt, maar vanuit eigen inzicht en zelfkennis gericht dát doen wat gedaan moet worden in en met jezelf.

Blijvend anders heeft momenteel twee wegen om daar mee aan de slag te kunnen gaan.

1. Allereerst verzorgt Blijvend anders de Driedaagse.
De Driedaagse zijn drie dagen verdeeld over gemiddeld acht weken. De Driedaagse bestaat uit een kennisshop, een workshop en een praatshop. Dus eerst kennis en inzichten overdracht, dan oefenen vanuit die kennis, en daarna gaan uitwisselen wat er gebeurt is, hoe het gaat, waar je tegenaan loopt. Deelnemers geven aan dat na het volgen van deze Driedaagse de gewenste veranderingen daadwerkelijk in beweging zijn gekomen. De Driedaagse is tot nu toe alleen in Eemnes gegeven maar vanaf voorjaar 2017 gaan we de Driedaagse ook in De Berchplaets te Berghem verzorgen.
Aangezien Blijvend anders in Berghem gevestigd is, moeten we natuurlijk ook in onze “Home Town” onszelf neerzetten.

2. Een andere weg is de individuele weg
En daar heeft Blijvend anders, Landbouwlaan 105 in Berghem, een eigen praktijk voor opgezet. Cliënten krijgen dezelfde kennis en inzichten als tijdens de Driedaagse maar meer gericht op hun eigen individuele problematiek. Nadeel is wel dat individuele cliënten het feest van herkenning in anderen missen wat je in groepen wel hebt. Voordeel is dat het wat meer privé is en voor sommige problemen en zwaarte is dat noodzakelijk, vandaar de twee wegen, in een groep of individueel.

Voor nadere informatie, uitleg, inzichten kunt u onze website bezoeken www.blijvendanders.nl of via Facebook, het boek aanschaffen via de spelers van Blijvend anders of mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

blijvendanders