• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Je wordt niet dik tussen Kerst en Oud & Nieuw, maar tussen Oud & Nieuw en Kerst

Op dit moment zit ik thuis te luisteren naar ‘Christmas hits’. Maria Carey brult uit de speakers dat ze ‘alleen mij voor Kerst wil.’ Alvast in stemming komen voor Kerst. Dit jaar mag ik namelijk het Kerstdiner koken. Leuk! Daar heb ik zin in! Iedereen verrassen met heerlijke groentegerechten. Laten zien dat het écht kan: gezond én lekker. Elk jaar maak ik het mee: mensen die vol goede moed in januari beginnen aan hun voornemens. Gezonder eten (en de decemberkilo’s kwijtraken) is er vaak één van. 

 

Als je houdt van gezelligheid en lekker eten, dan is de maand december een maand vol met verleidingen: Sinterklaas, pepernoten, gevulde speculaas, etentjes met vrienden, uitgebreide ontbijtsessies tijdens de Kerstdagen, Oud & Nieuw, oliebollen… Pffff!

Hoe kun zorgen dat je tijdens de decembermaand op gewicht blijft?

Luister goed naar je lichaam.
Als je voldaan bent, stop dan met eten. Meer is niet altijd beter.

Sterker nog: less is more.
Haal niet van alles in huis. De gevulde speculaas, de kerstkransjes en andere calorierijke tussendoortjes. Als je eens terugkijkt naar de afgelopen jaren, had je dan over? Juist! Koop dus wat gepaster in.

Houd je ritme aan.
Maaltijden overslaan omdat je dan later meer kunt eten is eigenlijk helemaal niet slim. Probeer ook tijdens de feestdagen 3 maaltijden per dag te nemen. Dat helpt je om niet te bezwijken voor ‘van alles en nog wat’.

Zet heerlijke én gezonde gerechten op het menu.
Echt waar, groenten zijn lekker. Maak verschillende salades en warme groentegerechten klaar zodat er voldoende keuze is. Ideeën genoeg: Gekarameliseerde witlof, posteleinsalade met bloedsinaasappel, bietjesstoofpot met abrikozen. Jammie!

Beweeg
Denk aan een mooie wandeling of een schaatstocht. Er zijn zoveel manieren om even lekker te bewegen zonder naar de sportschool te hoeven gaan.

Tot slot: GENIET. Geniet van de gezelligheid, de mensen om je heen en al het lekkers dat je eet en drinkt. Onthoud: je wordt niet dik tussen Kerst en Oud & Nieuw, maar tussen Oud & Nieuw en Kerst.

Fijne dagen en een gezond en gelukkig 2017!
Anna Hecheltjen, diëtist
T: 06-33091283
W: www.dietist-anna.nl
F: https://www.facebook.com/AnnaVegetarischKoken