• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

't Bikkeltje blijft in Berghemse handen, Jacqueline en Mike gaan het lekkerste frietje van Berghem bakken!

Vorige week werd bekend dat Willy en Diana na 32,5 jaar gaan stoppen met cafeteria 't Bikkeltje. Ze gaan hun droom verwezenlijken in het prachtige Bonaire. Ze vieren al zo'n 6 jaar vakantie op het subtropische eiland en waren al meteen verliefd op het eiland. Toen begon het al te kriebelen om daar te gaan wonen. Maar om hun droom uit te laten komen, moest cafetaria 't Bikkeltje wel verkocht worden.

En de koper kwam er onverwachts! Bij Jacqueline en Mike Brands begon het ook 6 jaar geleden te kriebelen. Ze wilden graag samen iets beginnen, het liefst in de horeca! En dan wel een cafetaria. Toen begon de coronacrisis en dan neem je de stappen niet'. Drie maanden geleden kwam cafetaria 't Bikkeltje in beeld'. 'We hadden gehoord dat Willy en Diana gingen stoppen en daar haakten we op in', vertelt Mike. 'En eigenlijk was het heel snel gegaan, binnen een paar maanden waren we rond'. Afgelopen dagen werden de laatste puntjes op de i gezet en is het definitief.

'Dat is zo onwerkelijk dat we samen een bedrijf gaan starten', zegt Jacqueline. 'Ik werk al bijna 40 jaar in de snackbar. Toen ik 7 jaar oud was, starten mijn ouders een snackbar in Oss. Op school moest ik een keuze maken, welke richting ik in zou gaan. Maar de snackbar vond ik zo leuk, de keuze was al snel gemaakt. Ik werkte vanaf mijn 14e in snackbar Loeffen!'. De ouders van Jacqueline hadden ook een snackbar in Megen en op de camping in Lith gehad. Later werd de snackbar Loeffen overgenomen door haar broer Peter. 'Ik bleef bij mijn broer werken en daar werk ik nog steeds. Dus werken in een snackbar is er met de paplepel in gegoten', knipoogt Jacqueline.

Mike heeft een baan bij Organon. 'Jacqueline is degene die de cafeteria gaat runnen en ik help haar graag mee. Dat is heel leuk en spannend om samen iets te gaan ondernemen'. Ze gaan met plezier deze mooie uitdaging aan. Dat betekent ook dat er veel op hun pad komt. 'Dat klopt, er komt veel op ons af. Gelukkig hoeven we niet veel te veranderen aan de inrichting van de cafetaria. 't Bikkeltje heeft het allemaal heel netjes op orde. Daar gaan we maar kleine veranderingen in aanbrengen'.

En friet en de snacks? 'We gaan wel een 'andere kaart' hanteren. Maar kwaliteit staat bij ons bovenaan', vult Jacqueline aan. 'We gaan het lekkerste frietje van Berghem bakken!', lachte ze. Op de vraag of de cafetaria een andere naam gaat krijgen, kijken ze elkaar aan. 'We gaan wel een andere naam voeren, maar dat maken we pas over een tijdje bekend. Buiten de naam moeten we ook de huisstijl, een nieuwe website en de social media opzetten. Dat willen we allemaal tegelijk naar buiten brengen'.

Dus komende weken is er genoeg werk aan de winkel. Maar dat is aan Jacqueline en Mike wel toevertrouwd. Medio november moet alles klaar zijn, dan krijgen ze de sleutel! Mooiberghem.nl wenst Jacqueline en Mike alvast heel veel succes toe met deze nieuwe en spannende uitdaging. Dat komt zeker vast wel goed!

bikkeltjeaug2021