• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Laatste pilsje getapt, horeca van Dijk blijft toch bij Berghem betrokken!

Alwin van Dijk tapte gisteren zijn laatste pilsje. Hij moet de sleutel van zijn cafe/zaal Tante Toetje op 1 augustus inleveren. Op 8 oktober 2017 opende hij cafe/zaal Tante Toetje waar hij binnen no time een gezellig en goedlopende cafe van wist te maken. Iedere week kwamen zo'n 10 verenigingen en vele klanten zijn zaak bezoeken. Voor sommige verenigingen was het iedere week en andere maandelijks. Altijd was het gezellig in het Berghemse cafe! 'Evenementen, carnaval, die vele feestjes en Toetjes-festijn, vond ik altijd heel leuk', vertel Alwin. 'Maar toen begon de

coronacrisis. Het ondernemen was niet meer leuk en heel risicovol. De huur en vaste lasten liepen gewoon door en er kwam niks meer in het laadje'.

Op de vraag of de horecatijger het cafe gaat missen was zijn antwoord; 'niet echt, maar wel de gezelligheid. Dat ga ik missen! Maar niet de 70 tot 80-uren werkweek. Die tijd is voorbij'. Hij weet nog niet wat hij gaat doen. 'Ik wacht wel af, wat er op mijn pad komt. Er lopen wel wat zaken, maar echt concreets dat is er nog niet. Ik heb de tijd en ben al 54jaar. Ik word al een dagje ouder. Ik wil graag een 40-urige werkweek vinden. Dat kan in de horeca zijn, maar ook in andere branches. 's avonds of in het weekend thuis zijn, vind ik nu wel belangrijk. En voor mijn ouders zorgen en familiebezoekjes doen, is dan wel mogelijk'.

Alwin is cafe Tante Toetje nu aan te opruimen en dan is het voorbij! Hij tapt nog het laatste pilsje voor Mooi Berghem en dan gaat het glas op de tap! Einde oefening voor cafe/zaal Tante Toetje...

Alle spullen worden opgeslagen, dat heeft hij nog nodig voor Horeca van Dijk. Want Horeca van Dijk blijft toch nog bij Berghem betrokken met carnaval, kermis, sinterklaas en de kerst! Alwin van Dijk wil bij deze alle klanten en verenigingen bedanken voor hun bezoek en de gezelligheid. En natuurlijk bedankt hij ook zijn vaste maten Randy, Sven en Wiljo en het personeel voor de goede samenwerking. Die hebben veel energie en uren in dit cafe gestoken.

Cafe Tante Toetje is er niet meer. Heel jammer dat zo'n mooi cafe ten einde is. We zullen er altijd met heimwee aan terugdenken!

tantetoetjealwin02