• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Het schiet al op met rolstoelvriendelijk terras bij zalencentrum De Merx

Volgende week is er weer een persconferentie over de aanpak van het coronavirus. Misschien zullen de terrassen weer open gaan? De burgemeesters van de grote steden pleiten daar al voor en dat zal groot nieuws zijn voor zalencentrum de Merx. De bekende Berghemse kroeg is hard bezig met het nieuwe terras en het schiet al op. AVB BV uit Berghem is half maart begonnen met de sloop van het oude terras en de grondwerkzaamheden. Vervolgens heeft van Oort bouw en onderhoud de

bekisting gemaakt. Inmiddels ligt er nu 175m2 prachtige vloer!

Randy Driessen van AVB BV is nu bezig met de straatwerkzaamheden en de werknemers van van Oort bouw en onderhoud plaatsen de pilasters van het grote terras. 'Tussen de pilasters komt er taxus te staan', weet Roel van Gaal te vertellen. 'En boven de taxus komt een glazen plaat, waardoor de gasten niet in de wind zitten'. Het ziet er nu al prachtig uit. Het is nu 1 grote en vlakke terras. 'Eind volgende week is het terras klaar', laat Roel weten. 'En dan nog de aankleding'. Perry van Gaal vult hem aan. 'We hebben nieuwe meubilering besteld en de tafels en stoelen worden over twee weken geleverd. En hier aan de zijkant wordt ook nog helling gemaakt voor de rolstoelers'. Dus een rolstoelvriendelijk terras wordt gerealiseerd! Ze kunnen dan ook gezellig een terrasje pakken. 'De deuren en kozijnen krijgen nog een kleurtje en dan zijn we er klaar voor', vult Perry nog aan.

Te hopen is dat de terrassen weer open mogen en dat we dan eindelijk weer een keertje een pilsje kunnen pakken. Ditmaal op het nieuwe terras van zalencentrum De Merx. We kijken er in ieder geval naar uit!