• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Th. v.d. Camp & zn blijft gewoon in de Spaanderstraat

Het was een roerig jaar en er is heel wat gebeurd bij transport en aannemingsbedrijf Th.vd.Camp en Zn uit Berghem. Mooi Berghem is van de week op de koffie geweest bij Theo en Jessica van de Camp aan de Spaanderstraat in Berghem om met hen te praten over het ingrijpende besluit dat zij hebben moeten nemen. Het ging niet meer zoals vroeger. Iedere dag zorgen over hoe alles draaiende gehouden moest worden. Plotseling kwam er het grote nieuws! Alles, het huis, grond, loodsen en

activa was een keer verkocht! Dat kwam voor iedereen aan als een donderslag bij heldere hemel. 'Dat was een hele zware beslissing', vertelt Theo. 'Mijn vader The heeft dit in 1968 allemaal opgezet en uitgebouwd. Hier ben ik mee opgegroeid en heb dit bedrijf jaren geleden dan ook overgenomen'. Maar gaanderweg werd het steeds moeilijker om alle eindjes aan elkaar te knopen. 'De ontwikkeling van de corona, milieu-regels, stikstof en het Pfas verhaal maakt het voor het kleine transport en aannemingsbedrijf heel lastig om het hoofd boven het water te houden.

Vorig jaar kregen we een aanbieding voor de verkoop van onze grond. En daar we zijn zorgvuldig mee aan de slag gegaan. Wat moeten we, wat is verstandig? We hebben er goed over nagedacht en zijn niet over 1 nacht ijs gegaan'. Ook Jessica schuift aan. 'Dat heeft ons slaaploze nachten bezorgd. Maar vanuit het zakelijke oogpunt hebben we deze stap genomen! Met het oog op de toekomst, opvolging van dit bedrijf en mede gezien de ontwikkelingen van wat Theo zojuist heeft benoemd, was dit de juiste beslissing'. Ze keken elkaar aan en knikte. 'Verstandelijk is het goed, maar het gevoel is heel dubbel', voegde Theo er aan toe.

Na 53 jaar moeten we een andere invulling geven aan het bedrijf. In juni 2018 vierde ze nog het 50-jarig bestaan van het bedrijf. Op het feestelijk aangeklede bedrijfadres in de Spaanderstraat stond er volop materieel uitgestald, en natuurlijk een grote feesttent. Want de bijna 1000 bezoekers ontbrak het aan niets. Er was ook volop vertier voor de kids, die daar dan ook in grote getale gebruik van maakten. Kortom, het was een dag om niet te vergeten! En toen werd er nog gezegd; 'op naar de volgende 50 jaar!'.

Het huis, de grond en de loodsen zijn verkocht aan een bedrijf. De activa (vrachtwagens en materieel) heeft Pennings Groenvoorziening aan de Broekstraat in Berghem overgenomen. Het merendeels van het personeel ging ook naar Pennings. 'Dat vonden we heel belangrijk dat ons personeel weer een andere werkgever had, ze hebben altijd voor ons klaar gestaan', vertelde Theo. 'Het was heel zwaar om het nieuws aan mijn moeder, familie en het personeel te vertellen. Dat heeft heel wat traantjes gekost'. 'Maar ja, we zijn blij dat we zelf een beslissing hebben genomen en dat er geen faillissement moest worden aangevraagd', vult Jessica aan. 'We gaan nu een andere invulling aan ons leven geven. Ik heb mijn oude beroep als tandarts-assistente weer opgepakt. En Theo adviseert en begeleidt mensen en bedrijven in grond-sloop- en straatwerk'.

Hij is gewoon bereikbaar via zijn eigen telefoonnummer of emailadres en de website wordt zo spoedig mogelijk aangepast aan deze nieuwe invulling'. Want dat bestaat nog steeds. Het is de komende tijd flink wennen. Geen vrachtwagens meer, geen klanten, geen mensen meer op het terrein en geen personeel meer waar Theo altijd een bakkie koffie mee nam. Die tijd is voorbij!

Familie van de Camp richt zich nu op de toekomst en kijkt naar nieuwe uitdagingen en ideeën. Het laatste nieuws vanuit de Spaanderstraat is, ze gaan verhuizen en gaan even verderop in hun eigen straat wonen. Th. v.d. Camp & zn blijft dus gewoon in de Spaanderstraat!!