Wereldprimeur in Berghem!

De eerste mobiele jeu-de-boule baan van de wereld. U leest het goed. De eerste mobiele jeu-de-boule van de wereld ligt “gewoon” hier in Berghem. De mobiele baan is een onderdeel van een concept om eenzaamheid tegen te gaan en de sociale inclusie te verbeteren. Veel mensen denken dat er alleen maar eenzaamheid heerst onder ouderen in onze samenleving maar dat is niet zo. Steeds meer jeugd

geeft ook aan zich eenzaam te voelen. Eén van de middelen die hiervoor wordt ingezet is het Europees Kampioenschap Petanque in 2022 in ’s-Hertogenbosch waar 22 overdekte wedstrijdbanen worden neergelegd op de Parade voor de St. Jan en dus deze mobiele petanque banen.

Hoe werkt het?
Eenzaamheid is een steeds serieuzer probleem aan het worden in onze samenleving. Er is een speciaal programma ontwikkeld, waarvan de pilot binnenkort plaats gaat vinden. Door middel van buurtcoaches worden inwoners van een stad of dorp in Nederland naar de jeu-boule-banen gevraagd om daar te spelen. Het mooie is dat iedereen kan jeu-de-boulen.
Daar veel steden graag hun mooiste plekjes laten zien maar er vaak drukke programma’s zijn op deze plekken (evenementen, markten etc.) hebben Dave van Schaijk en Eric Kersten een mobiele petanque baan ontwikkeld. Met behulp van o.a. Theo van de Camp Oss (ondergrond) en Willy van Erp (locatie prototype) mag dit met recht het predikaat ‘primeur uit Berghem’ dragen.

Wat zoeken Dave en Eric?
Ze zoeken ervaren jeu-de-boule / Petanque spelers die feedback willen geven op de mobiele baan. Kortom: paar ballen gooien (Dave en Eric hebben uiteraard ‘ballen’😉) maar die mag je ook zelf meenemen en vervolgens Dave en Eric direct vertellen wat je ervan vindt. De Berghemnaren vertrouwen erop dat ze vast nog iets leren van alle ervaring die er in Berghem is. De koffie staat uiteraard klaar!

Dit vindt plaats op zaterdag 28 november van 14.00 uur tot 17.00 uur bij Willy van Erp (ingang Hoessenboslaan). Let op: er zijn maar een aantal plaatsen beschikbaar, omdat de test Covid-19 proof moet plaatsvinden. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door een appje te sturen naar 06-53799641. U ontvangt dan na uw aanmelding een bericht hoe laat we u verwachten.

Dave en Eric zien deze try out niet als evenement want ook zij willen zich aan alle strenge eisen houden maar ze zijn ervan overtuigd dat als de 1,5 meter afstand wordt gerespecteerd ze een mooie pilot kunnen draaien.

jeudesboulesverrijdbaar02