• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nieuw restaurant bij De Merx is 'coming', toegankelijk en herkenbaar voor iedereen!

Het is inmiddels al weer 17 jaar geleden dat restaurant 'Platanus' bij De Merx haar deuren sloot. Het restaurant ging in 2003 dicht en de ruimte werd vervolgens gebruikt voor onder andere etentjes bij bruiloften of andere feesten en voor vergaderingen. Maar nu wordt er weer leven ingeblazen. 'We moesten naar nieuwe mogelijkheden gaan kijken', wist Perry van Gaal te vertellen. 'Vele feesten worden afgelast en

de corona-regels beperken ons tot het minimale. We zien de omzet zakken naar 30%. Daarom zochten we naar ander bronnen'.

Familie van Gaal ging aan de tafel zitten en dochter Stephanie en zoon Roel zagen wel iets zitten om het restaurant weer te openen. 'In de zomerperiode hebben we een prachtig evenement 'Playa del Merx' gehouden. Maar de Playa kunnen we in de winter niet houden, dus denken we vooruit! We willen de lunch, wat we al een tijdje in het cafe aanbieden, doortrekken in het nieuwe restaurant', vertelt Stephanie. 'Toen we hadden besloten om weer met een restaurant te beginnen, zijn we een dag later begonnen met 'strippen'. En dat was in een dag gebeurd', zei Stephanie lachend.

demerxrestaurant02

Ondertussen is het restaurant al bijna klaar en ziet er fantastisch uit met opvallende details. 'Er komen nog andere tafels en stoelen in en zijn druk bezig met de nieuwe logo en de menukaart'. Er is onlangs al een kok aangenomen en wordt het menu samengesteld. 'Het restaurant moet toegankelijk en herkenbaar zijn voor iedereen. Daar stellen we de menukaart voor samen. Voor ons is het heel belangrijk meest gangbare eten te serveren en zeker met kwaliteit', vertelt Perry. 'In ieder geval willen we geen chique restaurant', vult hij nog aan. Ondertussen schuift Elle van Gaal ook aan. 'We hebben ook een vergroot terras aan de zijkant aangebracht. De klanten kunnen bij mooi weer aan de voorkant en aan de zijkant zitten. Dat betekent dat de auto's achter geparkeerd moeten worden'. En daar is plaats genoeg. 'Er wordt ook een fietsenstalling aangelegd met een oplaadpunt voor elektrische fietsen', voegt Elle nog toe.

Stephanie en Roel worden het gezicht van het nieuwe restaurant dat in oktober geopend wordt. Het restaurant is dan van donderdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner. Binnenkort wordt de naam onthuld en het nieuwe logo en de menukaart gepresenteerd. We zijn reuze benieuwd wat het eindresultaat is! We wensen alvast familie van Gaal alle succes toe met het nieuwe restaurant in Berghem.

demerxrestaurant03