• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Plaats vogelhuisjes of bescherm uw pannendak bij Dakdomein.nl

De lente is aangebroken, dit betekend langere dagen, fluitende vogels en prachtige bloesem aan de bomen en struiken. Binnenkort huppelen weer de eerste lammetjes in de wei. Prachtig om te zien hoe de natuur het oppakt om zich voort te planten. Fluitende vogels en binnenkort tjilpende geboren baby-vogeltjes, die zo laten horen dat ze honger hebben! Wie houd er niet van?

Vogels gaan zich binnenkort weer nestelen om voor hun gezinsuitbreiding te zorgen. In bomen, struiken, onder een stapel hout, overal bouwen deze kunstenaars hun geweldige creaties van takjes, gras, veren en andere materialen waarvan ze denken dat ze die kunnen gebruiken!

Echter, er zijn ook plaatsen waar we deze nesten niet willen hebben en dat is bijvoorbeeld on je spouwmuur of onder je pannendak! Het lijkt allemaal mooi om te zien dat er vogels vanaf de dakgoot onder je pannen kruipen om zich daar te nestelen, maar niets is minder waar. Vogels en ander ongedierte die onder je dakpannen kunnen maken vaak de isolatie kapot, ze maken er een nestje in en halen er nog van allerlei andere materialen bij om een veilig onderkomen te maken.

Er zijn tal van manieren om te zorgen dat vogels zich op een veilige manier kunnen voortplanten. We kunnen in onze tuinen nestkastjes ophangen, waar verschillende soorten vogeltjes in kunnen broeden zoals de Pimpelmees, de Koolmees, Roodborstjes, Vink of de Groenling. De naam van onze huismussen hoeven we niet zo letterlijk te nemen als de naam zich voor doet. Een huismus kan makkelijk in een dichte struik of in mussennesten nestelen.

Bescherm daarom u pannendak én de onderliggende constructie op tijd! Er zijn verschillende mogelijkheden om te zorgen dat vogels en ander ongedierte niet onder uw pannendak kunnen komen, zich in nissen kunnen nestelen. Neem gerust een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Info www.dakdomein.nl

Tip: in de tijd dat de scholieren thuis zitten is het leuk om een vogelhuisje in elkaar te knutselen en op te hangen in de tuin. U zult zien dat wanneer er een vogel zit te broeden dit veel gezelligheid met zich meeneemt!!

dakdomeinlocatieberghem2018