• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Groentespeciaalzaak Vogels verkoopt als eerste van Nederland écht 100% duurzame BeFrank-bananen

Vanaf 3 maart liggen bij goentespeciaalzaak Vogels in Oss bananen van het nieuwe merk BeFrank in de winkel. Groentespeciaalzaak Vogels, van Berghemnaar Tina Vogels, is een van de allereerste groente- en fruitwinkels in Nederland die deze bananen gaat verkopen. Het bijzondere aan de bananen is dat ze 100% eerlijk en duurzaam zijn geteeld.

 

Dat komt doordat BeFrank veel meer voor arbeiders en het milieu doet dan conventionele producenten van bananen. Klanten die de nieuwe duurzame bananen kopen bij groentespeciaalzaak Vogels maken tot 30 mei 2020 kans op een originele (en ook duurzame!) Roetz fiets.

BeFrank gaat veel verder dan Fairtrade
Fairtrade is slechts een basiscertificering. BeFrank gaat veel verder. En dat is ook nodig! Er liggen nog steeds bergen plastic afval langs de wegen naar de bananenfarms. En arbeiders verdienen nog steeds zó weinig dat de helft van hen geen enkele sociale verzekering heeft, hun kinderen niet genoeg kunnen eten en hun huizen geen water en stroom hebben. BeFrank vindt dat verre van ‘fair’. Het merk neemt daarom ook al dit soort verborgen kosten op in de consumentenprijs. Het geld dat daarmee vrijkomt, wordt gebruikt om in de productielanden programma’s op te zetten gericht op zaken als het milieu, sociale zekerheid en betere werk- en leefomstandigheden voor arbeiders.

Klanten kunnen een Roetz fiets winnen
Tina Vogels, eigenaar van groentespeciaalzaak Vogels: “We zijn ontzettend trots dat we als een van de allereerste groente- en fruitzaken van Nederland BeFrank bananen mogen verkopen. We geven onze klanten hiermee de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan het milieu en de verbetering van de leefomstandigheden van plantagearbeiders. Om BeFrank bananen extra aantrekkelijk te maken, kunnen onze klanten tijdelijk ook een trendy Roetz fiets winnen. Deze fietsen worden in sociale werkplaatsen in Nederland gemaakt van gerecyclede materialen. Net als de BeFrank bananen zijn Roetz fietsen dus echt 100% duurzaam. En helemaal van deze tijd!”