• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghem Sport overweegt ledenstop, accommodatie onvoldoende toegerust voor verdere groei

Met een ledenaantal van 1300 barst sportpark De Koppelsteeg nagenoeg uit zijn voegen. Met name de velden laten het niet toe om het aantal trainingen en wedstrijden nog verder te laten toenemen.Momenteel moeten op een reguliere zaterdag al gemiddeld 30 wedstrijden worden afgewerkt. Er worden van ’s-morgens 08.00 tot ‘s-avonds 19.00 uur wedstrijden gespeeld. Door de week zijn op alle avonden de trainingen vol bezet. De belangrijkste overweging bij

de ledenstop is vooral de staat van de beide grasvelden.

Afgelopen weken moesten (in de zomermaanden!!) vanwege de uitbundige regenval beide velden al op enig moment als onbespeelbaar worden aangemerkt. Nu is het weer even mooi weer, maar richting de herfst/winter wordt gevreesd voor veel afgelastingen van zowel trainingen als wedstrijden op deze grasvelden. Omdat deze velden vanaf de start van de nieuwe accommodatie (2019) altijd al slecht bespeelbaar zijn geweest, staat de capaciteit van het sportpark met al enige tijd 1200, maar nu dus inmiddels 1300 leden, sterk onder druk. Allerlei maatregelen die tot nu zijn genomen op de velden hebben geen verbetering opgeleverd. Veelvuldig moeten per seizoen trainingen en wedstrijden op deze velden worden afgelast, met alle inhaalproblemen en morrende voetballers/leden van dien.

Daarom ook is de gemeente gevraagd de capaciteit uit te breiden door een grasveld om te turnen naar een kunstgrasveld. Dat vermindert de kwetsbaarheid van het sportpark aanzienlijk. Berghem Sport is in afwachting dat dit verzoek vanuit de gemeente dit najaar wordt gehonoreerd. Ombouw kan dan in 2024 plaatsvinden.

Met de aanleg van een kunstgrasveld kan een ledenstop weer aan de kant en kan meer jeugd in een duurzame (veld)omgeving aan het sporten komen op De Koppelsteeg. Dat is ook belangrijk vanwege de toeloop van steeds meer leden uit met name Oss-Zuid, waarmee Berghem Sport als dorpsclub ook voor sport van vooral jeugd voor dat deel van de stad voorziet.

Namens het bestuur Berghem Sport