• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Eindelijk gaat productie kunstwerk 'Zicht op Berghem' van start!

Na 4 jaar en 3 maanden gaat dan eindelijk de productie van het kunstwerk 'Zicht op Berghem' van start. Afgelopen woensdag is de eerste bouwvergadering bij een van de hoofdsponsors Baayens metaal geweest. De plaats van het beeld is nu definitief, nl de Spaanderstraatse Akkers. Binnenkort wordt in overleg binnenkort met de gemeente en landschapsarchitect de exacte

stand en plaats bepaald.

 'Zicht op Berghem' heeft een hoogte van ruim 8 meter en wordt van het materiaal Cortén staal gemaakt. Het wordt een landmark tussen Berghem en Oss en zal voor iedereen toegankelijk zijn. Het kunstwerk wordt geplaatst tegenover de fietstunnel Spaanderstraat in park Spaanderstraatsche Akkers.  'Zicht op Berghem' komt mede door samenwerking met de Dorpsraad Berghem tot stand.

Het beeld is ontworpen door Beeldend Berghem-lid Piet Huibers, welbekend in Berghem en op vele manieren actief met kunst, creativiteit en muziek. Zicht op Berghem is zo ontworpen dat men twee keer 'Zicht op Berghem' heeft:
- Je kijkt er doorheen en ziet Berghem, met uitspringende kerktoren.
- De omtrekken van het beeld zijn een gestileerde weergave van de oude dorpsgrenzen van Berghem. De blauwe balk aan de bovenkant is de Hertogswetering.

Stichting Beeldend Berghem wilde naar aanleiding van haar 10-jarig bestaan in 2018 een eigen kunstwerk aanbieden aan Berghem. In overleg met dorpsraad Berghem zijn ontwerpen gemaakt voor park Spaanderstraatsche Akkers. Gezien de aard van het park, werd het beeld groot. Uit diverse ideeën en ontwerpen, is 'Zicht op Berghem' unaniem uitgekozen door de Dorpsraad en de werkgroep van Beeldend Berghem. Daarna begon een periode waarin de ontwerp details en het productieproces uitgewerkt moesten worden. Beeldend Berghem ging op zoek naar financiën, onder andere van  de Dorpsraad, als ook praktische hulp van Bergse ondernemers. De gemeente Oss heeft ook goed meegedacht en geholpen. Door de Corona-periode is het project vertraagd, maar gelukkig is de productie nu van start gegaan.