• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Mooiberghem zet in het zonnetje: John den Otter

johndenotter-zonnetjeNa onze oproep wie jij nou eens in het zonnetje zou willen zetten kregen we weer enkele genomineerden binnen. Dit keer gingen we op bezoek bij iemand uit 'de sportieve' hoek, John den Otter. Na een erg zware tijd met zijn rug vondt Angelique Megens het wel eens tijd om John een keer in het zonnetje te laten zetten. Net na etenstijd worden we door de kinderen gastvrij ontvangen, en wordt het John al snel duidelijk dat we speciaal voor hem komen.

Zijn vrouw Hennie, die wist van onze komst, heeft net vandaag een dagopname/operatie achter de rug, en geeft vanuit de bank opdracht om effe koffie te regelen :)

Wij hebben uiteraard voor hen beide een lekker zoete versnapering geregeld en we hebben nog een verrassing voor John, maar daar moest ie nog even op wachten.

Als John voorzichtig plaatsneemt op het bed in de woonkamer vertelt hij over de ellendige tijd waarin hij met zijn rug aan het dokteren is geweest. John heeft diverse ziekenhuizen gezien voor een ogenschijnlijke hernia. Toen hij echter veel meer klachten kreeg bleek later dat bij de onderkant van zijn rug het omhulsel van zijn rugspieren voor afknelling van diverse spieren zorgde. Een operatie bleek noodzakelijk, en nu is hij bezig met een langdurig herstel.

Het frustreerd hem duidelijk dat hij wordt belemmerd door zijn rug. Hij zou het liefste morgen nog gaan werken, voetballen, enz enz. Stapje voor stapje pikt hij de draad weer op.  "ut kumt goed" horen we 'm regelmatig zeggen. Al kan het John niet snel genoeg gaan.

Ook zijn vriend Frank Megens komt nog effe binnenwandelen, en als vervolgens ook toevallig Stijn van Vugt op de koffie komt begint het gesprek al snel over voetbal. John is al jaren leider bij Berghem Sport. Hij was leider van het 7e, 6e, 10e, 11e en nu weer leider van het 6e. Geen wedstrijd of training heeft hij ooit hoeven missen, en afgelopen jaar is ie slechts 3 keer op het veld geweest. Dat vertelt genoeg. Samen met Stijn, hebben we een unieke Berghem Sport sjaal laten maken, waarop de afbeelding van John en de andere leider Cor Huibers staat, en natuurlijk hun slogan 'd'r in telt'.

Lachend neemt John zijn sjaal in ontvangst, en belooft hem komend weekend trots te zullen dragen. Ook alle spelers van het 6e zullen deze sjaal komend weekend uitgereikt krijgen.

Na nog een rondje koffie en een glaasje fris moeten we weer verder. We wensen Hennie een snel herstel en natuurlijk John heel veel sterkte met zijn rug. En we hopen dat ie snel weer het volgende notitieboekje vol kan schrijven, D'R IN TELT JOHN!

Veel beterschap namens mooiberghem.nl