• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'We missen in Berghem een slager, ijssalon en een bowlingbaan', dorpse sfeer gaat een beetje weg!

De ambassadeurs bij Mooiberghem Romée en Rosan viel het op dat er veel winkels en sportlocaties weggaan in Berghem. Het sport- en padelcentrum gaat weg. Hiervoor in de plaats komen er huizen te staan. In het padelcentrum zitten verschillende faciliteiten waaronder bowls, padel, squash, badminton, darten en een hockey- en voetbalzaal. Het is voor Berghem een groot gemis dat dit allemaal weggaat. Zeker voor de 1500 bezoekers die

wekelijks bij het padelcentrum te vinden zijn. Het is een populaire plek in Berghem.

bloemberghemwinkel

Verder gaat helaas ook de winkel Bloem Berghem weg. Deze winkel stond ook wel bekend als de carnavalswinkel van Berghem. Ook buiten Berghem was de winkel bekend. Voor dit pand is nog geen plan bedacht. Ons leek het een goed idee om hier een restaurant, een ijssalon of een slager te vestigen. Dit zijn 3 dingen die we namelijk nog een beetje missen in Berghem. En natuurlijk een bowlingbaan! Dat had Berghem vroeger wel. Voor deze dingen moet je vaak naar een ander dorp.

maaikewinkelgrond

In de Sint Willibrordusstraat, de bloemenzaak van Maike, wordt ook gesloopt. In ruil daarvoor komt een appartementencomplex met op de begane grond winkels. Ook op de Burgemeester Van Erpstraat wordt het gebouw van sportschool No Limit Sports platgegooid. Hiervoor in de plaats komen ook appartementen.

Wij vinden het jammer dat er zoveel winkels en sportlocaties weggaan om plaats te maken voor woningen en appartementen. Zo gaat de dorpse sfeer een beetje weg. We hopen dat ze ook ergens een leuk restaurant of een ijssalon vestigen. Zo komt de sfeer weer een beetje terug.

Tekst en foto's Romée en Rosan.

Dit is tevens het laatste artikel van de 2 ambassadeurs. Jullie hebben een prima bijdrage geleverd aan MooiBerghem. Bedankt meiden, super goed gedaan en veel succes met jullie opleiding!

romeeenrosan