• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Mooi 'verdienmodel' voor criminelen, Pawn.nl Berghem kan fluiten naar zijn geld!

Het gaat prima met Pawn.nl Berghem. De klanten weten het bedrijf aan de Burgemeester van Erpstraat goed te vinden. Eigenaar Marc Kloth is heel tevreden, maar een paar zaken lopen wat minder. Zo kwam laatst een jongen uit Oss binnen en wou zijn fiets verkopen. Marc vond het een mooie fietst en gaf er 250 euro voor. Eerst controleerde hij, voor de aankoop, of de fiets niet gestolen is. En dat klopte! Na de koop registeerde hij de aankoop om fietsdiefstal tegen

te gaan. So far, so good!

De jongen (of de moeder) deed vervolgens 1,5 week later aangifte bij de politie voor een gestolen fiets. Dat was de fiets die de jongen bij Pawn.nl had verkocht. De politie kijkt dan in het registiesysteem en zagen dat de fiets bij Pawn.nl stond. Die gingen ze ophalen. Pawn.nl was verbaasd en liet alles zien hoe hij de fiets had gekocht. Het is goed geregeld, maar de fiets gaat terug naar 1e eigenaar. In dit geval naar de jongen! Dus met andere woorden de jongen heeft 250 euro gekregen en zijn oude fiets weer terug! Een mooi 'verdienmodel'!

Pawn.nl heeft aangifte gedaan voor oplichting, maar die aangifte kan de politie niet opnemen. Heel vreemd! Marc Kloth moet een aangetekende brief sturen met sommering van 250 euro. Als dat niet betaalt wordt, dan moet hij een deurwaarder inschakelen. Marc kan het niet geloven dat de rechtspraak zo in elkaar zit. Justitie zit op de hand van een crimineel. In dit geval moet een ondernemer zelf in actie komen en kan fluiten naar zijn geld!

Marc Kloth laat het hier niet bij zitten. Hij heeft een klacht, een klaagschrift, ingediend bij de officier van justitie van de rechtbank in Den Bosch over het niet terugbezorgen van zijn fiets. Dinsdag 24 januari is hij uitgenodigd bij de rechtbank. Dan hoort hij wat er gedaan wordt met dit soort zaken.

Dit 'verdienmodel' komt veel vaker voor. Pawn.nl heeft dit soort zaken, ook met andere produkten, al diverse keren meegemaakt in afgelopen jaren. Pawn.nl zit met de schade en moet het zelf maar oplossen. Dit soort zaken kost de maatschappij heel veel geld. Pawn.nl heeft al diverse brieven en mails geschreven en gestuurd, politie heeft de fiets opgehaald, proces verbaal uitgeschreven en diverse mails geschreven, officier van justie en de rechtbank zijn in actie gekomen, Marc Kloth moet een dag zijn winkel sluiten om naar de rechtbank te gaan, dus omzetverlies en misschien nog de deurwaarder inzetten.
Marc kan het niet begrijpen. 'Dit kost de maatschappij heel veel uren en omgerekend duizenden euro's, ten voordeel van de criminelen'. Hij laat het er niet bij zitten. 'Wanneer onrecht, recht wordt is verzet een plicht', sluit hij af.

Was het niet eerlijk geweest dat Pawn.nl de fiets had mocht houden en justitie de kant van de ondernemer had gekozen? Hij heeft genoeg bewijs dat de fiets volgens de regels is gekocht. Dan was de maatschappij heel veel tijd en duizenden euro's bespaard! En dat allemaal door 1 actie van een crimineel...