• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghem Sport na zinderende finale, na 6 jaar weer terug in de 2e klasse

Berghem Sport heeft na een zinderende finale de 2e klasse behaald. De wedstrijd begon sfeervol op het drukke sportpark D'n Heuvel in Schaijk. Supporters van DAW lieten zien dat hun kleur oranje was. De supporters van Berghem Sport reageerde daarop met grote blauw-gele flakkels. De toon was gezet! Berghem Sport en DAW waren in het begin aan elkaar gewaagd, maar al vroeg in de wedstrijd kwam Berghem Sport voor. In de 16e minuut wist Jan Verhoeven raak te schieten in een scrimmage waar Berghem Sport wel drie keer mocht proberen. De zet was toen aan de thuisploeg en wisten net voor de rust gelijk te maken. Mark Megens kopte mooi raak. Aanvoerder Dave Ekelens raakte geblesseerd en werd vervangen door A-junior Wessel Theunisse.

Na de rust ging op en neer, maar Berghem Sport had meer overwicht en wat kansjes. Pas in de 75e minuut wist ook een A-junior, Lars van de Kwartel, de 1-2 binnen te schieten. Toen drong DAW aan en de mannen van Berghem Sport vochten voor iedere meter. Het werd een zindendere en spannende slotfase waar Berghem Sport het veld moest verlaten met 9 spelers. Jeffrey van Oss kreeg in de 85e minuut zijn tweede geel kaart en ook aanvoerder Bram Kappen onderging hetzelfde. De ploeg uit Schaijk deed er alles aan en was met een kopbal nog dicht bij de gelijkmaker. Gelukkig voor Berghem Sport viel die niet!

Berghem Sport gaat na 6 jaar weer naar de 2e klasse! 6 juni 2012 promoveerde Berghem Sport ook al naar de tweede klasse, onder leiding van trainer Giel van Orsouw. En over successen gesproken. Ruim 30 jaar geleden, midden in de 80-er jaren, wist Berghem Sport ook te promoveren op het veld van Schaijk! Berghem Sport onder leiding van Ad Faro speelde toen de finale tegen Gassel. Daar schoot ook een A-junior, Frank Megens, Berghem Sport naar de vierde klasse.

Berghem Sport viert nu een groot feest! Echt ongrijpelijk, want Berghem Sport stond op de helft van de competitie nog bijna onderaan. Ze kwamen geweldig terug en dat resulteerde in een periodetitel en promotie naar de 2e klasse. Grote klasse! Van harte gefeliciteerd Berghem Sport, een grootse prestatie.

Binnenkort komen op www.berghemsport.nl nog heel foto's van deze mooie finale!