• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vanaf 18 januari weer inschrijven Try-out Sports voor alle basisscholieren

Vanaf 18 januari weer inschrijven voor Try-out Sports! Ruim aanbod aan kennismakingscursussen voor basisscholieren. In de eerste helft van het schooljaar hebben ruim 400 kinderen meegedaan aan Try-out Sports bij 40 verschillende sportverenigingen. In samenwerking met alle sportverenigingen in de gemeente Oss is het gelukt om ook voor de 2e helft van het schooljaar weer een gevarieerd cursusaanbod

samen te stellen. Hierdoor kunnen alle basisscholieren in de gemeente Oss zich vanaf 18 januari weer inschrijven voor 30 verschillende cursussen. Een cursus bestaat uit minimaal 4 lessen en kost slechts 10 euro per deelnemer.

Nieuwe cursussen in periode 2: Darten en Atletiek In de 2e periode van Try-out Sports die loopt vanaf februari tot en met het einde van het schooljaar kunnen de basisscholieren ook kiezen voor Darten en Atletiek. Het is de eerste keer dat dartverenigingen OHDC meedoet aan Try-out Sports en we zijn erg benieuwd of de nieuwe Michael van Gerwen hierdoor ontdekt wordt in Oss. De cursus Atletiek was de afgelopen jaren erg populair. In periode 1 werd deze cursus helaas niet aangeboden, maar in periode 2 wel. Zorg dat je er snel bij bent, want vol is vol!

Wat is Try-out Sports? Try-out Sports wordt al jaren georganiseerd door het SEC in samenwerking met de verenigingen en andere sportaanbieders. Vroeger werd dit project ‘schoolsport’ genoemd. De verenigingen verzorgen kennismakingscursussen en het SEC zorgt voor de promotie, communicatie en administratie van alle inschrijvingen. Het doel is om zoveel mogelijk Osse basisscholieren kennis te laten maken met verschillende sporten om zo te ontdekken wat ze leuk vinden. Vorig jaar hebben ruim 750 basisscholieren meegedaan aan een of meerdere cursussen.

Hoe kan je inschrijven voor Try-out Sports? Op de website www.sportinoss.nl/tryoutsports is het cursusaanbod nu al te bekijken. Inschrijven voor cursussen kan ook op deze website, maar is pas mogelijk vanaf woensdag 18 januari om 07.00 uur. Zorg dat je er vroeg bij bent op 18 januari, want bij sommige cursussen is maar een beperkt aantal plaatsen en geldt de regel vol is vol. De eerste cursussen worden gegeven vanaf maandag 30 januari.

Wil je op de hoogte blijven over Try-out Sports? Like dan de facebookpagina: www.facebook.com/sportinoss. Hier delen wij de leukste foto’s en filmpjes van verschillende cursussen.

Sport Expertise Centrum Het Sport Expertise Centrum (SEC) vormt het informatiepunt over en voor sportstimulering, sportgezondheid en sportconsultancy in de regio Oss. Het SEC ondersteunt de sport in Oss. Daarnaast stimuleert de stichting inwoners (van jong tot oud; van individu tot groep) tot sport en bewegen. Dit doet het SEC door de inzet van sportprofessionals op scholen, bij sportverenigingen en in wijken. Maar door projecten zoals Try-out Sports en OssSport!

www.sportinoss.nl