• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Wie wordt er morgen de beste Dikke Bandenracer van Nederland?

Zaterdag 3 oktober staat Berghem in het middelpunt van de landelijke finaledag Rabo Dikkebandenrace. De jeugdige Dikkebandenracers uit heel Nederland strijden om de hoogste eer en de jeugd maakt kennis met de wielersport met tal van activiteiten. Er is een mooi filmpje van gemaakt een lees verder over alle info van de finaledag Rabo Dikkebandenrace...

De KNWU GoBiking Tour organiseert die dag BMX clinics voor de jeugd. Ook regionale wielerverenigingen zijn er die dag speciaal voor de jeugd. De wielerdag wordt afgesloten met het NK voor Rabobankmedewerkers.

Wielrennen is hartstikke leuk! En daarom hebben kinderen uit Berghem en andere delen van het land dit jaar deelgenomen aan de Rabo Dikkebandenrace in hun eigen buurt. De winnaars uit het hele land strijden samen om de eer van ‘Beste Dikkebandenracer van Nederland’.

KNWU GoBiking Tour
De KNWU GoBiking Tour is er speciaal voor kinderen. Onder leiding van een erkende KNWU-trainer krijgen ze een BMX clinic. Kinderen die mee willen doen, mogen zich die dag melden bij het Mr. Gielenplein en de Berchplaets. Rond de middag is er een heuse persconferentie voor kinderen opgezet. Onder leiding van de KNWU mogen ze zelf vragen stellen aan een bekende Nederlandse profrenner. Mountainbikeclub Oss en Fietscrossclub Oss laten meer soorten van wielersport zien met originele activiteiten.

Parcours
Op het Mr. Gielenplein zijn start en finish. Van daar gaan de jeugdige renners via de Sportstraat, Veldstraat, Wilheminasingel, Broersstraat, Parlevlietstraat, Veldstraat en Kap. Kitslaarstraat het Mr. Gielenplein weer op. Vanaf 8.00 uur is het parcours afgezet voor verkeer en om 10.00 uur starten de eerste wedstrijden. Het NK voor Rabobankmedewerkers start om 16 uur en zij rijden een vergroot parcours via Wilheminasingel, Toxopeusstraat en Parlevlietstraat. Rond 18.00 uur is het gehele parcours weer vrij. Omwonenden ontvangen binnenkort een brief van de organisatie.

De organisatie is in handen van Stichting D’n Bèrgse wielerronde, samen met KNWU en Rabobank. De entree is vrij.

Info : www.bergsewielerronde.nl
Mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.