• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Gaat Berghem Sport 6 het lukken om beker mee naar huis te nemen?

Op zondag 2 juni om 15:00 uur neemt Berghem Sport 6 het in de bekerfinale van het KNVB districtstoernooi op tegen Weltania 3. Deze wedstrijd zal worden gespeeld op neutraalterrein en wel op Sportpark Op den Toren in Born. Het bekeravontuur begon vorig jaar in september met de poulefase en deze poulewedstrijden worden doorgaans gebruikt als oefenwedstrijden voor de start van de competitie. Berghem Sport had echter, na vorig jaar de halve finale te hebben bereikt, de smaak te pakken en zodoende werd ook het bekertoernooi serieus aangepakt.

Dit resulteerde in drie overwinningen op achtereenvolgens VITA 2, CITO 4 en FC Schadewijk 3 en hiermee verzekerde ze zichzelf van een plaats in de knock-outfase van het bekertoernooi. In deze knock-outfase was Avanti’31 4 de eerste tegenstander en de wedstrijd begon met een valse start voor Berghem Sport waardoor ze op achterstand kwamen. Uiteindelijk werd er nog in de 1ste helft orde op zaken gesteld en werd de wedstrijd gewonnen met 5-2.

In de volgende vier rondes kwam er telkens een team van HVCH uit de welbekende koker. In de 3de ronde kwam Berghem Sport geen moment in de problemen en werd HVCH 13 met 7-1 verslagen. HVCH 8 was in december de tegenstander in de 4de ronde en in deze wedstrijd had Berghem Sport het lastig. Ze kwamen weliswaar op een 2-0 voorsprong maar de tegenstander was de bovenliggende partij. Dit resulteerde uiteindelijk in de slotfase in een 2-2 gelijkspel en zodoende moesten strafschoppen de doorslag geven. Na een zinderende strafschoppenserie lukte het Berghem Sport om te overwinteren in het bekertoernooi en de laatste 16 te bereiken.

In februari mocht Berghem Sport het in de 8ste finales opnemen tegen HVCH 9 en na een moeizame wedstrijd waarin er weinig kansen werden gecreëerd werd het enige doelpunt uiteindelijk gescoord via een afstandsschot. Door deze 1-0 overwinning mocht Berghem Sport zich opmaken voor de kwartfinale. In de kwartfinale was Berghem Sport een maatje te groot voor HVCH 15. Er werd heel de wedstrijd gedomineerd en dit resulteerde in een 2-0 overwinning. Hierdoor stond Berghem Sport, net zoals vorig jaar, in de halve finale van het bekertoernooi.

Berghem Sport was er uiteraard op gebrand om deze keer wel door te stoten naar de bekerfinale. Eind april kwam Someren 5 richting Sportpark de Koppelsteeg om de strijd aan te gaan voor deze felbegeerde finaleplaats. Waar de vorige bekerwedstrijden nog voor een handje vol publiek werden gespeeld waren er nu toch een flink aantal supporters naar de wedstrijd gekomen om beide ploegen aan te moedigen. Het werd een tactische wedstrijd waarbij er vooral hard gestreden werd op het middenveld. Someren kwam volledig terecht op een 0-1 voorsprong, maar het was Berghem Sport die uiteindelijk de rug rechtte en met een 3-1 overwinning van het veld stapte.

Zodoende staan de mannen van Berghem Sport 6 aanstaande zondag 2 juni om 15:00 uur in de bekerfinale. Gaat het Berghem Sport 6 lukken om de beker mee naar Berghem te nemen en dit seizoen de dubbel te pakken? Iedereen die Berghem Sport 6 wil aanmoedigen is natuurlijk van harte welkom in Born!