• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Oliwier Mazurkiewicz pakt waardevolle punten op de rotax max challenge nederland

Oliwier Mazurkiewicz was de beste in de vierde ronde van het Nederlands Kampioenschap op de bekende kartbaan De Landsard in Eindhoven. Oliwier is de eerste winnaar van de 4e ronde van de ROTAX MAX CHALLENGE NEDERLAND Een uiterst getalenteerde 12-jarige coureur uit Berghem, die een 5-jarige TONY KART-gokart bestuurde in de Minimax-klasse, ging de uitdaging aan onder de 21. Afgelopen weekend reed hij briljant en noteerde hij de tweede tijdrit na de kwalificatie.

In de halve finale startte de coureur, ondersteund door sponsor M.B.L MetaalbewerkingLasbedrijf, vanaf de tweede positie en na het afweren van sterke aanvallen van zijn rivalen en spannend rijden op droge wegen, eindigde hij als tweede. In de laatste race, een paar minuten voordat we het park ferme verlieten, viel er plotseling hevige regen en hadden we een paar minuten om de banden te vervangen door regenbanden.

Na een paar ronden nam Oliwier de leiding en gaf deze pas op het allerlaatste moment uit handen. Zijn overwinning was de eerste overwinning in de categorie MINIMAX ROTAX MAX CHALLENGE NEDERLAND dit jaar. Dit is de historische eerste overwinning van een jonge coureur die het probeert om een ticket voor het Wereldkampioenschap te winnen.

– Hartelijk dank aan al mijn familie, vrienden, moeder en vader die mijn coach, monteur en fan nr. 1 zijn voor het uitstekend voorbereiden van mij en mijn gokart op de wedstrijd, en aan al mijn sponsors voor hun steun. Dit zijn zeer waardevolle punten die je zullen helpen naar de top 3 van het algemeen klassement te springen -
zei Oliwier Mazurkiewicz na de wedstrijd.

De volgende editie van het Nederlands Kampioenschap “RONDE 5” vindt plaats op 23 juni 2024 in het Duitse Kerpen, waar Michael Schumacher reed en de sportclub waar hij trainde. Live streaming

Oliwier zal live te zien zijn op de baan tijdens de kart4fun competitie in Circuitparkberghem 01/06/2024