• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

‘De Hertjes’ winnen het C.V. ’t Kûmt Wel Goet Koppel Darttoernooi wederom, ook ‘De natte steen’ en ‘Dollebroek’ verdienen eervolle vermelding!

Gisteravond vond alweer de vierde editie van het C.V. ’t Kûmt Wel Goet Koppel Darttoernooi plaats. Met de kantine van Berghem Sport als strijdtoneel werd het een gezellige en sportieve avond. Evenals andere jaren streden 32 koppels om de titel. Het duo ‘Dollebroek’ (Dolleweerd en Rob van de Broek) schoot al tijdens hun eerste poulewedstrijd direct uit de startblokken. Zij gooide een knappe

115 score uit. De toon was gezet. Hoewel er gedurende de avond nog een aantal mooie finishes meer te zien waren wist geen enkel koppel een hogere finish uit te gooien. Aan het eind van de avond nam het koppel ‘Dollebroek’ daarom een welverdiende schaal bittergarnituur in ontvangst.

Na drie poulewedstrijden werd bepaald of de teams verder zouden gaan in de knock-outfase van de ‘winnaarscompetitie’ of de ‘schaduwcompetitie. Zowel het koppel ‘Dikke pens mooi mens’ (Erwin van den Hurk en Mart Aarts) en ‘De natte steen’ (Mart van Duinhoven en Dave Hoes) wonnen hun wedstrijden in de knock-outfase van de schaduwcompetitie met overtuigende cijfers. Zowel in de achtste, kwart en halve finale wisten zijn met 2-0 van hun tegenstanders te winnen. Hierna troffen zij elkaar in de finale. Het bleek uiteindelijk ‘De natte steen’ te zijn die er met de 3-2 winst vandoor ging.

In de winnaarscompetitie had titelfavoriet ‘De Hertjes’ (Glenn van Buul en Bram van Orsouw) het zwaar in de knock-outfase. In de halve finale moest afgerekend worden met ‘The Icemen’, de ploeg waar vorig jaar nog in de poulefase van werd verloren. Hoewel ‘The Icemen’ (Justin van Toor en Conner Timmers) zowel op een 1-0 als 2-1 voorsprong kwam wisten ‘De Hertjes’ de score in de slotfase alsnog in hun voordeel om te buigen: 2-3. In de finale troffen zij het koppel ‘Doubles for Dough’ (Bob Manders en Ivo van Aalst). Zij wisten door een aantal vlotte finishes met een overtuigende 3-0 af te rekenen met de gebroeders Wesley en Dani van Oort. Zij gooiden mee onder de naam ‘the fellas’.

In een spannende finale onder leiding van scheidsrechter Freek Ariëns - ook wel The Human Calculator genoemd - ging het gelijk op tussen beide koppels. Na een 1-1 stand in legs werd het vervolgens ook 2-2. Daarna namen ‘De Hertjes’ afstand en wonnen de finalewedstrijd uiteindelijk met 4-2. Een rake pijl van Bram op dubbel één bezorgde ‘De Hertjes’ de vierde toernooizege op rij.

We willen Berghem Sport bedanken voor de fijne samenwerking en hopen de deelnemende dartkoppels en de vele kijkers volgend jaar weer te mogen begroeten. Nogmaals dank voor het mede mogelijk maken voor deze geslaagde avond.

C.V. ’t Kûmt Wel Goet