• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Derde editie CV `t Kûmt Wel Goet Koppel Darttoernooi groot succes, 'De hertjes' winnen weer!

Gisteravond vond de derde editie plaats van het CV `t Kûmt Wel Goet Koppel Darttoernooi. In een bomvolle kantine gooiden 32 fanatieke koppels om de felbegeerde titel. In 8 poules van 4 werd er gestreden om een ticket naar de winnaarscompetitie. Hoewel de eerste wedstrijd nog verloren ging kwam de trein van De Hertjes (Bram van Orsouw en Glenn van Buul) al snel op stoom. Zonder veel moeite bereikten zij de finale. Aan de andere kant van het schema drong het team van Bertje Doperwtje (Harold Duijs en Semsi Dogar) door tot de eindstrijd. Zij wisten in de halve finale overtuigend te winnen van MdG2 (Harm de Groot en Peter Brands). Zo stonden Harold, Bram en Glenn net zoals de vorige editie opnieuw in de finale. In een best of 7 wisten De Hertjes het verschil te maken. Scorend liepen De Hertjes al snel weg en ook op de dubbels lieten zij weinig kansen onbenut. Met een zeer verdiende 4-0 overwinning wisten zij de wisselbeker wederom te prolongeren en wonnen zo voor de derde keer op rij het CV `t Kûmt Wel Goet Koppel Darttoernooi!

Ook in de schaduwcompetitie werd er op een mooi niveau gegooid. Uiteindelijk wisten hier de teams Doet hier nog een pilske (Leo van der Putten en Arjan Liefkens) en debuterend team We goan der vur (Erica van Ballegooijen en Hans Kuipers) tot de finale door te dringen. Na een zinderende en gelijk opgaande finale wist We goan der vur met 3-2 te winnen.

De hoogste finish van de avond werd door zowel SV Ruwaard (Jordy Vos en Björn Bergman) als De Hertjes gegooid. Bram van Orsouw en Björn Bergman gooiden beiden 107 uit.

Er kan zeker teruggekeken worden op een geslaagde avond, waarbij naast het darten ook de gezelligheid niet ontbrak. Toernooidirecteur Niels van Orsouw zei hierover: ‘We hebben een geweldige avond gehad. Het is mooi om te zien dat teams van wisselend niveau en van jong tot oud tegen elkaar staan te gooien en het er altijd sportief aan toe gaat. We hopen iedereen volgend jaar dan ook zeker weer terug te zien. Nu gaan we ons vizier weer volledig richten op de carnaval, zodat we ook met de optocht goed voor de dag komen.’