• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nieuwe uitdaging voor Berghemse Nicky Zoontjes, oude bekende Breslau Rally!

Er staat een nieuwe uitdaging te wachten voor de Berghemse Nicky Zoontjes. Hij neemt deel aan de Breslau Rally in Polen die vandaag van start gaat. Nicky heeft de smaak goed te pakken. In januari van dit jaar heeft hij samen met rallyrijder Jeffrey Otten de finish van Dakar Rally 2022 gehaald! Nicky is nu de 'crazy navigator' van rallyrijder Andre Thewessen. Zij gaan nu

samen de nieuwe uitdaging aan in Polen.

Deze Breslau Rally bestaat inmiddels alweer bijna 30 jaar en is één van de grootste off-road evenementen in Europa. De 2022 editie biedt veel nieuwe proeven, die sinds 2009 al niet meer gereden zijn. Voor een aantal deelnemers en organisatieleden wordt het een reis terug in de tijd. De start vindt plaats in het centrum van Zagan. Gevolgd door een korte proef die bedoeld is om de startvolgorde voor de eerste etappe die op maandag van start gaat Thewessen en Zoontjes hebben een prima resultaat neergezet bij de korte proef. Zij starten als nummer 9 in deze zware Poolse rally.

rallynickypolen02

De routes lopen op maandag en dinsdag door militaire oefenterreinen in de buurt van Zagan. Daarmee keert de rally terug naar de oorsprong van het evenement. De proeven zijn snel en lastig qua navigatie. Door de vele militaire oefeningen in het gebied waar de Extreme categorie normaal naar toe gaat is er geen toestemming voor hen om hier te rijden.

Op woensdag 29 juni verplaatst de rally naar Drawsko Pomorski, waar voor een nieuwe bivaklocatie gekozen is. De routes lopen door de bekende militaire terreinen. Ook hier bevinden zich nu veel troepen en het was niet makkelijk om routes uit te zetten.

Woensdagmiddag staan er twee proeven op het programma van zo’n 80 kilometer elk. Voor een aantal zal het laat worden die avond. Op donderdag worden er twee proeven verreden, gevolgd door de nachtproef die een traditie begint te worden. Vrijdag 1 juli is de laatste dag van de rally, die uit één proef bestaat, als kers op de taart. De finishboog staat in het bivak is tevens de finish van de rally. Bijna 300 voertuigen verschijnen er aan de start, waarvan het overgrote deel in de cross-country klasse.

Mooiberghem.nl wenst Nicky en Andre heel veel succes toe!

rallynickypolen03