• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Loodzware Dakar Rally 2022 wordt heel speciaal, Berghemnaar Nicky Zoontjens neemt er aan deel!

Zaterdag 1 januari begint het loodzware Dakar Rally. Veel mensen kennen deze bekende woestijnrally, maar de Dakar Rally van 2022 wordt nu wel heel speciaal! Want Berghemnaar Nicky Zoontjens doet voor de 1e keer mee! Hij is in het team de navigator en Jeffrey Otten de rallyrijder. Het is een hele uitdaging om de rally uit te rijden met onderweg véél zand, heel véél zand! Ze nemen deel met een gave buggy! 'Een Buggy is meer basic. Het gaat minder

hard, maar je hebt wel meer snelheidsbeleving omdat alles open is. En een buggy veert ook beter en is veel behendiger. Het is puur rijgenot', liet Nicky weten. Hij heeft er reuze veel zin in en hoopt op een succesvolle rally.

De Dakar-rally, genoemd naar de oorspronkelijke finishplaats, is een woestijnrally voor auto's, vrachtwagens, quads,buggies en motoren die jaarlijks wordt gehouden in de maand januari. De 44e editie van de Dakar Rally van 2022 zal worden gehouden in Saoedi-Arabië. Dit wordt georganiseerd door Amaury Sport Organization (ASO). Het evenement vindt plaats van 2 tot 14 januari 2022. Dit is de derde keer dat Saoedi-Arabië het evenement organiseert, met steun van de Saudi Automobile and Motorcycle Federation. De race begint in Ha'il en eindigt in Jeddah, door canyons en kliffen in de regio Neom, langs de kust van de Rode Zee en naar de duinen rond Riyad. De route bestaat uit één proloogetappe en 12 normale etappes, met één rustdag in Riyad op 8 januari.

De proloogetappe wordt gereden op zaterdag 1 januari. Dan worden de startplaatsen bepaald voor de eerste etappe.

Nicky en Jeffrey zijn al daar en zijn druk bezig met de voorbereidingen. Gisteren was er een relaxdag. Ze hebben een interview gehad met RTL7 en Omroep Brabant. En de keuring heeft plaatsgevonden, want morgen is de dag voor het grote werk! 

We wensen Nicky en Jeffrey heel veel succes en plezier toe! Op RTL 7 kan men dagelijks zien hoe de Nederlanders presteren in Dakar Rally 2022.

Ook op Mooi Berghem zullen de verrichtingen van Nicky en Jeffrey te volgen zijn!