• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Pijproken is bourgondisch en helemaal in!

ericvanudenpijprokenTussen kerst en oud en nieuw besteden we aandacht aan pijproken. In deze drukke tijd heeft u dit nog niet gezien of gelezen. Bij deze nog een keer "in the picture".

Weet je nog, vroeger bij opa en oma, toen stak opa vaak een pijp aan en die rook kwam dan uit die fraaie pijp. Een mooi gezicht! Jaren hebben wij pijproken niet meer gezien, op de straat of bij opa! Maar nu is pijproken weer in! Zelfs jonge gasten roken een pijp en kunnen op internet hun ervaringen delen. Zo ook Berghemnaar Eric van Uden. Hij kocht een jaar geleden een pijpje voor de fun, maar die fun is uitgegroeid naar een "bourgondische" hobby.

Mooiberghem werd hartelijk ontvangen en Eric vertelde zijn passie van het pijproken. Hij liet verschillende soorten pijpen zien met allemaal hun achtergrond. Iedere pijp heeft zijn eigen eigenschappen. Met filter of filter, langere steel, dunnere steel en verschillende vormen en dieptes. De pijpen zijn in verschillende soorten merken te krijgen en kosten kan van goedkoop tot hele dure pijpen.

pijproken

Eric vertelde honderd uit over het pijproken en de diverse mogelijkheden: "Vroeger konden de mensen maar een paar soorten tabak roken". Tegenwoordig is het pijproken meegegaan met de tijd. Je kunt tabak kopen met honderden smaakjes zoals vanillesmaak, honing of cherry. Maar namen zoals "Bourbon Whiskey", "black Irish" of "Smooth Sailing" zijn ook in de handel. Pijproken is iets bourgondisch. "Met een glaasje wiskey daarbij is een helemaal het toppunt van genieten", zegt Eric van Uden. "Je moet er wel de tijd voor nemen en ervaren". Natuurlijk mag Mooiberghem ook een trekje nemen, met vanillesmaak! En dat valt niet tegen en wel gaaf, vertelde Harold. Misschien dat Mooiberghem een keer aansluit bij de pijprokers in Berghem.

pijprokentabak

Pijprokers kunnen hun ervaringen uitdelen in een forum. Daar kunnen de mensen aan andere smaakjes of aan een pijp komen. Heb jij interesse? Surf dan naar forum of neem contact op met Berghemnaar Eric van Uden. www.pijprokersforum.nl

Heb jij ook een bijzondere hobby of bezigheid? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan komen wij langs!