• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghemse talenten staan hun mannetje bij eerste echte kickbokswedstrijd

Zaterdag 8 oktober hebben de kickbokstalenten uit Berghem, Britt Zeegers (9 jaar), Rowen de Weerdt (9 jaar) en Ben van Toor (11jaar) hun eerste echte wedstrijd gedraaid bij sportschool Rene Sports in Wijk bij Duurstede. Deze kickbokstalenten draaien de wedstrijd in een sportieve en goed beschermende omgeving. De jeugd draait met volle bescherming en dat houdt in met bokskap, bitje, bokshandschoenen, bodyprotector, tok en scheenbeschermers. 

Na een toeristische rit van een uur waren de jeugdleden van Burgt Sports uit Berghem eindelijk in Wijk bij Duurstede. En dan begint het gelijk. Meteen naar de weging en naar de dokterskeuring. Dit gebeurt omdat de gewichten moeten kloppen die zijn opgegeven. De dokter kijkt de vechter even na zodat het wel veilig is, checkt dan de teennagels, eventueel blessures of er medicatie wordt gebruikt. Gelukkig waren Britt, Rowen en Ben fit en gezond.

kickboksenokt02

Eindelijk was het zover. Brit (Britje) had er echt veel zin in en mocht als eerste. Ze stond al klaar bij de boksring. Haar tegenstander was zeker geen onervaren meid. Deze had al meerdere partijen gedraaid en nog nooit verloren. Allebei deze dames lieten zien waarvoor zij getraind hadden. Allebei gingen ze volledig voor de winst en lieten alles zien wat hun trainer ze had aangeleerd. Stoten, trappen en knieën vlogen door de boksring. Alles ging non-stop in een hoog tempo door, maar ze wisten elkaar bij te houden en elkaar onder druk te zetten. Na twee rondes fel te hebben gestreden was deze wedstrijd afgesloten in een zeer terechte onbeslist.

kickbokserBritt

Je kunt de wedstrijd bekijken via Wedstrijd Britt video

Gelijk na Britt mocht Ben. Hij is wat dat betreft rustiger als de rest. Na een peptalk ging hij de boksring in. Zijn tegenstander liet gelijk zien met zijn gezichtsuitdrukking waarvoor hij daar was. Gelukkig reageerde Ben daar niet op. Eindelijk de wedstrijd begon en hij wist de eerste aanval van de tegenstander gelijk te blokkeren en over te nemen. De tegenstander probeerde alles zoals stoten, trappen, clinch met knieën maar helemaal niets werkte. Bij Ben kwam alles op de blok of hij nam de aanval compleet over. In de tweede ronde wist de tegenstander het niet meer. Ben maakte hier heel slim gebruik van en maakte hierdoor vele punten. Iedere techniek of combinatie die hij inzette klopte gewoon. Alles viel heel duidelijk op zijn plaats en was echt mooi om te zien hoe hij dit deed. Hierdoor was de wedstrijd afgesloten in een hele mooie winst.

kickbokserBen

Deze wedstrijd kun je bekijken via Wedstrijd Ben video

De laatste was Rowen (Row) aan de beurt. Wat had hij er zin in! Zelfverzekerd liep hij met zijn vader naar de boksring om de wedstrijd even te doen. Ook voor hem was het eindelijk zover. Toen de scheidsrechter riep “FIGHT” ging ook hij er volledig voor. Ook bij hem kwam er alles uit wat hij aangeleerd had. Hij zette zoveel stoten, dat was gewoon niet om bij te houden. De tegenstander ging opeens judo worpen maken om Rowen even te dimmen en zelf een rust moment te pakken. Maar dit mocht niet baten, hij stond gelijk op en stond zette zijn tegenstander gelijk onder druk met alles wat hij in huis had. Deze wedstrijd ging ook zeker wat harder dan de wedstrijden van de andere twee Bergse talenten. Je hoorde de stoten en trappen echt knallen. Na twee rondes vol te hebben gestreden wist ook Rowen deze wedstrijd af te sluiten in een hele mooie winst. En dan dat koppie toen hij had gewonnen, echt geweldig!

kickbokserRowen

Deze wedstrijd van Rowen via Wedstrijd Rowen video

We mogen echt rots zijn op deze kids. Je moet het maar kunnen om op z’n dag met de zenuwen en spanningen juist om te gaan. Dat kan behoorlijk lastig zijn. Maar Britje, Ben en Row deden dit perfect. Dit moet je als trainer en als ouder echt apetrots maken!

kickboksenokt03

Rowen met vader en trainer Franklin de Weerdt