• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Succesvolle kick-off campagne ‘Meer talen leren, is goed!’

Woensdag 25 mei was de succesvolle kick-off van de campagne ‘Meer talen leren, is goed!’ in de bibliotheek in Oss. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de 10 filmpjes over het belang van (voor)lezen getoond aan een gemeleerd gezelschap van kinderen, ouders en partners. Vooral voor de voorlezers en kinderen en ouders van BS De Blinkerd en BS De Nieuwe Linck was het een feest van herkenning.

De films zijn enthousiast ontvangen, ook door de aanwezige partners. Met o.a. vertegenwoordigers van de gemeente Oss, Global Goals Oss, SAAM*scholen, De Nieuwe Linck, Ons-welzijn met voorleesexpeditie, bibliotheek Veghel en de Rotery Club Oss. Deze laatste was tevens aanwezig met boeken en verteltassen in meerdere talen om in te zetten op scholen, opvang, wijkhuizen en bij meertalige gezinnen thuis. Een initiatief dat zij hebben gesponsord en wat perfect aansluit op de campagne; het stimuleren van (voor)lezen, ook in de eigen taal.

De kick-off en de campagne zijn het resultaat van een unieke samenwerking tussen verschillende organisaties in de gemeente Oss die met hun expertise en financiele middelen een bijdrage hebben geleverd.

Het doel van deze campagne is om ouders goed voor te lichten over het belang van voorlezen. Juist een (meer)talige opvoeding vergroot de kansen van kinderen en hoe (kans)rijk is het als je meerdere talen goed spreekt. De voorlezers in de films geven daarom ook in hun eigen taal een voorleestip!

De campagne wordt breed ingezet en verspreid, o.a. door professionals die een rol spelen bij de ontwikkeling van kinderen in de gemeente Oss, maar ook daarbuiten. Daarnaast sluiten we aan op landelijke en plaatselijke initiatieven die (voor)lezen als thema hebben. Denk hierbij aan de Kinderboekenweek en de Nationale voorleesdagen.

Via de website van Global Goals Oss zijn alle materialen beschikbaar om de campagne onder de aandacht te brengen.
https://www.globalgoalsoss.nl/projecten/meertalig-voorlezen-sdg4/

Heb je vragen of wil je meer weten over deze campagne?
Neem dan contact op met Richelle van Haaren, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Saskia van Herpen-de Wit, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.