• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Doe mee met de Kinderjury of het Voorleesprogramma in de Bibliotheek!

In de Bibliotheken Berghem, Lith, Oss en Ravenstein kunnen kinderen vanaf nu tot en met 17 april deelnemen aan de Kinderjury (6-12 jaar) of tot 14 mei aan het Voorleesprogramma (2-6 jaar). Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meedoen aan de Nederlandse Kinderjury om zijn of haar favoriete boeken te kiezen. Er zijn twee leeftijdsgroepen: 6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m 5) en 10 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8). Meedoen aan de Nederlandse Kinderjury betekent dat kinderen tot en met 10 april zoveel mogelijk boeken uit 2021 kritisch lezen en hun favorieten kiezen.

Tijdens de landelijke stemweek van 11 t/m 17 april brengen ze hun stem uit via het stemformulier dat in de Bibliotheek te verkrijgen is of via de website www.kinderjury.nl. Op 25 mei wordt bekend gemaakt op welke boeken het meeste is gestemd en wie de winnaars zijn van de Kinderjury.

Voorleesprogramma
Voor peuters en kleuters is het Voorleesprogramma van start gegaan. Niets is zo leuk als voorgelezen worden. Voorlezen is ook belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Het voorleesprogramma helpt daarbij. Wie mee wil doen, haalt bij Bibliotheek Berghem, Lith, Ravenstein of Oss een deelnameboekje. In dit boekje staan taal- en spelopdrachten voor de kinderen en voorleestips voor de ouders. Voor elk gelezen boek en gemaakte opdracht verdient het kind een sticker, die je bij de informatiebalie van de Bibliotheek krijgt. Na 5 stickers is het boekje vol en hebben de kinderen een cadeautje verdiend. Meedoen aan het Voorleesprogramma kan tot en met 14 mei.

Meer informatie over het Voorleesprogramma en de Nederlandse Kinderjury is verkrijgbaar op de jeugdafdelingen van genoemde Bibliotheken.