• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’ in de Bibliotheek

Van woensdag 6 oktober tot en met zondag 17 oktober is weer de jaarlijkse kinderboekenweek. Het thema dit keer is Beroepen. Doel van de kinderboekenweek is zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor lezen. De Bibliotheken Berghem, Lith, Oss en Ravenstein hebben speciaal voor de kinderboekenweek een speurtocht ontwikkeld rondom het thema van de kinderboekenweek en in de Bibliotheek Berghem kunnen kinderen meedoen aan het kidscollege ‘Hoe word ik ruimtevaarder?’ De kinderboekenweek heeft dit jaar het motto ‘Worden wat je wil’. Ieder kind kan worden waar het van droomt.

Of dat nu een beroep is wat al bestaat of juist een beroep is in de toekomst dat er nog niet is. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om na te denken of te fantaseren over beroepen en te dromen over later.

Speurtocht door de Bibliotheek
In de bibliotheken Berghem, Lith, Oss en Ravenstein kunnen kinderen tijdens de kinderboekenweek meedoen aan een speurtocht door de Bibliotheek. In de Bibliotheek liggen doosjes verstopt met daarin een vraag. Kinderen lopen met het antwoordformulier door de Bibliotheek, zoeken de doosjes en beantwoorden de vragen. Door de puzzel op te lossen en deze in te leveren bij de balie in de Bibliotheek, maken ze kans op een mooie prijs. De prijswinnaars worden na de kinderboekenweek bekend gemaakt.

Kidscollege ‘Hoe word ik ruimtevaarder?’
Wie droomt er niet van om astronaut te worden? De kans dat je daadwerkelijk astronaut wordt, is tegenwoordig groter dan jaren geleden. Steeds meer astronauten reizen af naar de ruimte. Ook komt er steeds meer vraag naar ruimtetoerisme. Als jij later naar de ruimte wilt, moet je natuurlijk weten wat je wel en juist niet moet doen om daar te komen. Je komt er namelijk niet zomaar! Sandra van Dam van Curiosityworld legt dit allemaal uit tijdens het kidscollege op woensdag 13 oktober van 13.30 tot 15.45 uur in de Bibliotheek Berghem. Na een korte lezing over het onderwerp, gaan kinderen zelf aan de slag. Het kidscollege is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Deelname is gratis, graag vooraf aanmelden via de website van de bibliotheek.

De kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om je kind lid te maken van de Bibliotheek. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek. En wist je dat er behalve leesboeken voor kinderen en jongeren ook een groot aanbod aan e-books te leen is?
De toegang voor de activiteiten in de Osse Bibliotheken is gratis. Voor meer informatie kun je terecht op de website www.nobb.nl

of bij de informatiebalie in jouw Bibliotheek.