• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

The Voice Kids artiesten Emma, Dax en Bente op Hoessenbosch Familie Festival

Basisschoolkinderen krijgen de kans om op zaterdag 4 september samen met hun hele familie naar een echt festival te gaan. De welbekende kindermiddag van het bijna uitverkochte Hoessenbosch Festival is dit jaar namelijk omgetoverd tot Hoessenbosch Familie Festival. Compleet met verschillende stages, een blokkenschema en de tofste artiesten van dit moment. Wat dacht je van Emma Kok, Bente van der Steeg en Dax Hovius? Alle drie bekend van The Voice Kids.

We spraken ze onlangs en kunnen je vertellen dat ze enorm uitkijken om naar het familiefestival midden in de bossen van Berghem te komen. “Het optreden voor publiek gaat nu echt beginnen. Ik kan niet wachten om al die lachende gezichten te zien op het Hoessenbosch Familie Festival”, vertelt Emma ons. Bente belooft haar publiek verschillende stijlen en genres. “Ik weet zeker dat er voor iedereen wel een leuk nummer tussen zit.” Dax gaat voor een ingetogen optreden: “Ik heb onlangs mijn eigen single uit mogen brengen en die laat ik dan natuurlijk ook horen.” Kaarten voor het Hoessenbosch Familie Festival zijn te koop op hoessenboschfestival.nl.

Naast Emma, Dax en Bente zijn er nog veel meer artiesten die op zaterdag 4 september te zien zijn op de stages. “Shanoa, Elisabeth, Ayla, Britt, Sem, Soufiane en Daphne van The Voice Kids komen en zelfs Dani, Nienke, Bram en Sem van de volwassen Voice of Holland zullen voor ons optreden. Dan zijn we er nog niet. Want ken je Bodine en Iris van We Want More nog? En Renske van Beat Me? Ze zijn er allemaal. Lekker dansen doe je op muziek van de Alpenzusjes, PartyFrieX en Uit Oe Bolleke”, vertelt de organisatie van het familiefestival. Joris Brukx zal de presentatie op het hoofdpodium verzorgen. “Op het festivalterrein is er naast de optredens op elk moment wel wat leuks te beleven zoals survivallen, boogschieten, knutselen, ponyrijden, je haar laten doen in de kinderkapsalon of naar de kinderboerderij.” Het organisatietrio Ad Heesakkers, Erik Pardoen en Dennis Hogeboom is trots dat ze dit alles voor elkaar hebben gekregen op een eerste editie.

Emma Kok
De 13-jarige Emma kennen we als de winnares van The Voice Kids seizoen 10 2021. Samen met jaar ouders Nathalie en Vico, broer Enzo en zus Sophie woont ze in Kerkrade. “En met mijn hond Lexx”, vult ze aan. “Sinds groep zes zit ik al in een koor en toen dacht ik: ‘laat ik eens op zangles gaan.’ Toen dat heel goed bleek te gaan, heb ik besloten om me op te geven voor The Voice Kids. Ik heb dat ervaren als een megagaaf avontuur. Ik moet mij nu nog steeds af en toe knijpen om te beseffen dat ik gewonnen heb. Iedereen die op mij heeft gestemd wil ik natuurlijk bedanken. Ik kan niet wachten om jullie straks te zien op het Hoessenbosch Familie Festival. We gaan er een feest van maken.”

Bente van der Steeg
De eveneens 13-jarige Bente zagen we ook in het tiende seizoen 10 van The Voice Kids en kennen we als de zangeres die samen met haar viool heeft deelgenomen. “Ik heb me eigenlijk voor de grap aangemeld voor het programma. Ik vond vooral de opnames van The Battles en The Singoffs erg leuk. Sindsdien gaat het goed met me. Ik vind het megaleuk om te zien hoeveel mensen mij nu kennen en me volgen op social media. Het was wel een drukke tijd met alles, maar nu school grotendeels achter de rug is heb ik meer tijd om muziek te maken. Ik heb nog nooit echt op een festival gestaan, dit wordt mijn eerste keer. Ik kan niet wachten om jullie allemaal blij te maken met mijn muziek.”

 

Dax Hovius
Vorig jaar was het Dax die The Voice Kids won. Onlangs zagen we hem nog op tv tijdens de finale van het laatste seizoen om daar zijn nieuwe single aan Nederland te laten horen. “Toen ik op mijn tiende fan werd van Elvis, wilde ik zijn zoals hem. Ik ging gitaar spelen, zingen en daarna ben ik dat blijven oefenen. Uiteindelijk ben ik mijn eigen muziek gaan maken. Optreden voor publiek, daar kan ik echt naar uitkijken. Hoewel ik het ook erg spannend vind weet ik zeker dat het heel leuk wordt. Hopelijk vindt het publiek dat ook.”

Basisschoolkinderen
Zoals de naam al doet vermoeden is deze zaterdagmiddag bedoeld voor de hele familie. “We hebben de line-up speciaal gemaakt voor basisschoolkinderen”, vertelt de organisatie, “maar we kunnen ons voorstellen dat jongere broers en zusjes ook mee willen komen. Hier en daar hebben we bovendien ook al gehoord dat middelbare scholieren maar wat graag een kaartje willen bemachtigen om de artiesten te zien. Dat kan natuurlijk allemaal, want iedereen is welkom op dit festival. We denken dat kinderen van alle leeftijden zich hier heel goed kunnen vermaken, ook hun ouders.”

Bestellen
Tickets voor het Hoessenbosch Familie Festival op zaterdag 4 september van 11.00 tot 16.00 uur kun je nu al kopen op de website www.hoessenboschfestival.nl en kosten €5,55 per stuk per persoon. Wees er snel bij!