• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Kinderboekenweek ‘En Toen’ start woensdag in de Bibliotheek

Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats met het thema Geschiedenis. Doel van de Kinderboekenweek is zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor lezen. De Bibliotheken Berghem, Lith, Oss en Ravenstein hebben samen met het Stadsarchief Oss speciaal voor de Kinderboekenweek een routeboekje ontwikkeld met bijbehorende plattegrond, waarmee je naar

verschillende locaties wandelt, historische boekentips krijgt en opdrachten maakt.
De Kinderboekenweek gaat dit jaar, onder het motto ‘En Toen’, terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt.

Lees spannende verhalen over ridders, de oorlogstijd of kom van alles te weten over de oudheid. Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Maak een historische reis door de tijd in je eigen stad of dorp
In de vestigingen Berghem, Lith, Oss en Ravenstein kunnen kinderen tijdens de Kinderboekenweek een gratis routeboekje ophalen met bijbehorende plattegrond. In het routeboekje staan 8 locaties waar ze naartoe kunnen wandelen. Op de plattegrond is te zien waar deze locaties zich bevinden. Als de kinderen op de locatie zijn aangekomen, openen ze de QR-code app op hun telefoon of tablet en scannen de QR-code.
Er is vervolgens een filmpje te zien met een fragment dat voorgelezen wordt uit een historisch boek dat bij een van de tien historische tijdvakken hoort. Op elke locatie maken ze daarnaast de opdracht die in het boekje staat. Als alle locaties bezocht zijn, eindigt de wandeling in de Bibliotheek waar nog één opdracht gemaakt moet worden om kans te maken op een mooie prijs.

Opening in de Bibliotheek Oss
Woensdag 30 september heeft de Bibliotheek Oss in samenwerking met het Stadsarchief Oss een feestelijke middag georganiseerd, op een corona veilige manier. Van 13.30 tot 16.00 uur kan iedereen een historische foto laten maken voor de green screen. Waan jezelf in een historisch tijdperk en ben voor even een Romein, kasteelvrouw of bijvoorbeeld ridder. Daarnaast zijn er kleurplaten met een historisch tintje, puzzels en andere doe-opdrachten waar kinderen in de bibliotheek of thuis mee aan de slag kunnen. Bezoekers kunnen ook meteen het routeboekje met plattegrond meenemen, de wandeling maken en de bijbehorende historische opdrachten, inclusief de laatste opdracht, in de Bibliotheek uitvoeren.

De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om je kind lid te maken van de Bibliotheek. Kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek. En wist je dat er behalve leesboeken voor kinderen en jongeren ook een groot aanbod e-books te leen is?
De toegang voor de activiteiten in de Osse Bibliotheken is gratis. Voor meer informatie kun je terecht op de website www.nobb.nl/kinderboekenweek of bij de informatiebalie in jouw Bibliotheek. Het routeboekje en de plattegrond zijn ook te downloaden via de website.