• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Theatermaker Jan Roosenboom op de digitale toer

Theatermaker Jan Roosenboom staat normaal gesproken met zijn poppentheater Ronzebons in de Maragzaal van theater De Lievekamp of in andere theaters, scholen, festivals op locatie. Ook in Berghem was hij bij diverse evenementen aanwezig, en voelt hij zich er 'aardig thuis' . Maar vanwege het coronavirus zijn al zijn voorstellingen geannuleerd. Daarom heeft hij samen met 412TV vijf afleveringen opgenomen van het sprookje “ De Kikkerkoning”, zodat de kleinsten thuis of via school alsnog kunnen genieten van zijn poppenspel.

Van oorsprong is De Kikkerkoning een sprookje van de gebroeders Grimm, maar Roosenboom heeft er zijn eigen draai aan gegeven. Dit zelf geschreven sprookje gaat over een kikker die een kroon vindt bij een plas met water en met een kroon op kan hij zingen. Zijn vriendje de muis helpt hem. Maar er zijn andere dieren die ook Koning willen zijn en willen zingen! Een voorstelling en boekje met een liedje over de kikkerkoning

Hij heeft hier een leuk kinderboekje van laten drukken wat nu tijdelijk voor slechts 5 euro te koop is en in het boekje zit een QR code, welke op een telefoon is af te spelen. Degene die dit boekje bestellen, krijgen persoonlijk bezoek van Osje. Jan gaat dan met zijn mobiele poppentheatertje het boekje persoonlijk overhandigen in Oss en omgeving. De eerste aflevering verschijnt op maandag 25 mei via de online kanalen van 412TV. Hierna volgt elke dag 1 aflevering tot en met 29 mei. De video's zullen elke dag om 09.00 uur online verschijnen op de volgende kanalen en kunnen altijd teruggekeken worden:

www.412tv.nl/kikkerkoning

www.facebook.com/412TVOss

www.youtube.com/412TVOss

Het kinderboekje is te bestellen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.