• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Eerste 'kerstzonnetje' Mooi Berghem voor Theo en Carola van Schaijk

Mede namens de steun van de Rabobank clubkas campagne kan Mooi Berghem gedurende het jaar diverse mensen in het zonnetje zetten. Zeker zo rond de kerstdagen. Terwijl de eerste sneeuw van deze winter al is gevallen en de komende feestdagen nu echt bijna in zicht zijn, is het weer de hoogste tijd om enkele Berghemse mensen in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten. Vandaag gingen wij voor de eerste keer op pad in opdracht van Christien van der Wijst.

Normaal maakt de aangever een afspraak en zit de aangever meestal al binnen als wij komen. In dit geval was het niet zo! Christien had Theo en Carola van Schaijk voordragen en had moeite om een geschikte datum en tijdstip met hun in te plannen. Maar goed, op de 'bonnefooi' (zonder afspraak), ging zij naar de Clausstraat. Zij wist immers dat ze thuis waren! Maar niet heus, ze waren er niet! Na drie kwartier in de kou te hebben gestaan, ging de deur open en was er groen licht, een appje, voor de redactie van Mooi Berghem!

Mooi Berghem was snel ter plaatse en begroette Carola met: "Goedemiddag, hier is de kerstman! Is Christien hier ook?". "Natuurlijk, ze zit in de keuken. Kom maar binnen", zei de nietsvermoedende Carola. De redactie begroette Christien en zette een mooi kerststukje en een kersttol op de tafel. Toen viel het kwartje pas, dat zij niet voor Christien kwamen, maar voor Theo en Carola. "Ohhhhh, is dat voor mij? Wat leuk, ik roep Theo eventjes", was haar reactie.

Christien liet op haar mobieltje het oproepje naar Mooi Berghem lezen en vertelde waarom ze hun in het kerstzonnetje wou zetten. Ze zijn al bijna 30 jaar haar schoonzus en zwager (althans waren). Carola is een goede vriendin geworden en dat ze ook altijd gebleven. Ze hebben samen heel veel meegemaakt en ook heel moeilijk gehad. Niet is alles is heel gewoon, maar ze stonden altijd klaar met steun en toeverlaat in zware tijden. Ook nog in de laatste maanden van dit jaar! Daarnaast staat Carola klaar voor haar moeder, die ernstig ziek is geweest. Dan wordt er vaak gezegd, dat doet iedereen toch? Maar toch, met een eigen bedrijf valt dat niet altijd mee. Kortom, Theo en Carola hebben het zeker verdiend en hebben haar nooit laten vallen! Dat is zeker een kerstzonnetje waard!

Theo en Carola werden er stil van. "Een bakje koffie of iets anders", brak Carola de stilte. "Geef Christien maar een warme chocolademelk, dat kan ze wel gebruiken na het koude uurtje", merkte Mooi Berghem op. "En een pilsje voor ons?", was de reactie van Theo. Natuurlijk, daar zeggen we geen nee op. Met de warme chocolademelk en een pilsje hoorden we waarom het zo lang heeft geduurd voor dat ze thuis waren. "Ja, ik was in Oss boodschappen aan het doen, toen nog eventjes naar de bloemist en dan nog eventjes naar andere adressen. Normaal gesproken was ik wel een uur eerder thuis geweest", vertelde Carola. En dat was eigenlijk de bedoeling, de ‘afspraak’ was een uur eerder.

Met het kletsen lag hondje Spike slapend op haar schoot. "Trouwens, onze Spike is vandaag jarig, hij is 70 jaar geworden", lachte Theo. "Daar moet op geproost worden of niet? Nog een flesje bier?". Jazeker Theo, we pakken er nog eentje! "Onze Spike slaapt de hele dag. Misschien ligt dit aan de leeftijd", zei Theo na het openen van het flesje bier. Zo zijn Theo en Carola, altijd gastvrij en in voor een gezellig gesprek. Na het laatste pilsje wordt er nog een foto gemaakt. "We willen met zijn drieen er op!", werd er geroepen. Dat doen we! Het eerste 'kerstzonnetje' wordt op de gevoelige plaat vastgelegd. Het was een bijzondere en ‘chaostische’ ontmoeting, maar de boodschap van Christien is goed over gekomen. Een uurtje in de kou staan heeft zeker iets opgeleverd!

Nadat we Theo en Carola geluk en gezondheid voor 2019 hebben gewenst, nemen we met ‘houdoe’ afscheid. Een erg leuk bezoek, en we hopen dat ons kerstzonnetje een extra lichtpuntje zal zijn voor het komende jaar. In dit geval, ook het aangeven van het zonnetje is zeker de moeite waard!