• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vandaag in het zonnetje; Petra van de Ven

Gertie Gremmen tipte ons om iemand in het zonnetje te zetten die te omschrijven valt als een echte duizendpoot. Iemand die zich al jarenlang belangeloos inzet voor en bij vele Berghemse activiteiten. Iemand die in ons echte ‘vrijwilligersdurp’ dus toch nog het verschil weet te maken. Wij gingen voor Gertie op bezoek bij haar. Bijna alle reacties om iemand ‘in het zonnetje’ te zetten, proberen we wel te honoreren. Het valt alleen vaak niet mee om diegene die we willen verrassen ook echt te verrassen met een bezoekje. Vandaag lukte dat wel!

Gertie had haar huiswerk goed gemaakt en ging ons samen met haar man Willy voor om te zorgen dat er in elk geval iemand thuis was. 

We moesten volgens de laatste mailwisseling zijn op de hoek van de Willandstraat en het Bietenveld. Enkele fietsen voor de deur en een bordje van de familienaam wijzen ons meteen naar de goeie voordeur. We bellen aan en staan effe later, met een bos bloemen en iets lekkers, oog in oog met een zeer verraste Toon vd Ven. Zijn vrouw is bij de fysio en kan zo thuis zijn. Tja, dat wisten wij natuurlijk al lang. Niet veel later zitten we samen met Gertie en Willy aan de tafel te wachten op een lekker bekske koffie, en op Petra natuurlijk.

Nadat eerst de bel gaat voor een pakketje van de buren, komt Petra precies thuis op het moment dat Toon de koffie inschenkt. Onze ‘goeoeoeoeoedemorgen imitatie als ze de deur opmaakt laat haar effe schrikken, maar vrijwil direct is ze enthousiast over de hoeveelheid visite op deze dinsdagochtend.

We vertellen haar de reden van ons bezoek, en namens wie we dit zonnetje brengen, terwijl ze gezellig aanschuift aan de tafel. Blij verrast krijgt ze met de woorden ‘Daar mag op gedronken worden’ ook van Gertie en Willy nog een extraatje in de vorm van een alcoholische versnapering. Haar dag kan niet meer stuk. En dan te bedenken dat ze een paar uurtjes geleden nog in het vliegtuig zaten vanaf Madeira. Een heerlijke vakantie was het, op een prachtig eiland met heerlijk weer, lekker eten, genoeg te drinken, prettig gezelschap en heel veel kleurrijke bloemen.

Nadat hun dochter ruim een jaar geleden voorstelde om het ouderlijk huis ‘over te nemen’ wonen Toon en Petra naar eigen zeggen ‘ nog net in ouw berruge’ op het randje van de piekenhoef in een heerlijk huis op het Bietenveld. Om het gesprek even een draai te geven naar haar bijzondere inzet voor diverse activiteiten vragen we even of ze nog bij Harmonie Concordia is betrokken.

Petra is destijds gelijktijdig met Rini van Rodijnen in het bestuur gekomen, en heeft daar jarenlang de functie van secretaresse bekleed. Toen Petra voor het eerst een aflevering van ‘the passion’ zag is ook het idee geboren om hiermee binnen de harmonie iets mee te doen. Tussen het idee en de uiteindelijke uitvoering gingen ontzettend veel uren voorbereiding vooraf. Petra stopte een jaar voor ‘de Passie voor Pasen’, maar bleef al die tijd betrokken en hulp bieden bij alles waar ze maar nodig was.

Vastberaden, actief, enthousiast en een echte doorzetter. Iets wat ze altijd voor andere heeft ingezet, moest ze enkele jaren geleden plotseling voor haarzelf gebruiken. En hoe, want ze kreeg te maken met enkele flinke lichamelijke tegenslagen, welke ze wonderwel wist te overwinnen.

Tegenwoordig zet Petra zich met dezelfde passie als voorheen in voor de stichting Berghem tegen kanker, waar ze in het bestuur zit. Ook hier is ze vastberaden en enthousiast betrokken bij diverse projecten. Hierbij was ze betrokken bij de organisatie van de Samenloop voor Hoop, bood ze hulp bij de bevrijdingsloop, enz, enz. Gertie koos met ‘deze duizendpoot’ de juiste woorden voor deze actieve vrouw die haar energie en enthousiasme maar al te graag deelt met iedereen die het goed kan gebruiken.

Wij wensen deze powervrouw heel veel geluk in de toekomst, en hopen dat ze nog lang door kan gaan met haar enthousiaste vrijwilligerswerk.

Een terechte kandidaat om eens in het zonnetje gezet te worden.

p.s. Weet u ook iemand die op welke manier dan ook verdiend om in het zonnetje gezet te worden, schroom niet, laat het ons weten. We nemen graag de tijd om onze Berghemse medemens te bedanken voor wat dan ook!
Redactie Mooi Berghem