• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Mooiberghem zet in het zonnetje, Cilia vd Camp

Met flinke regelmaat zetten wij inwoners van Berghem in het spreekwoordelijke zonnetje. Zij worden voorgedragen door vrienden, bekenden, collega's of wat dan ook. Wij gaan dan namens deze voordrager(s) met een leuke verrassing op pad. Deze keer werden we uitnodigd om langs te gaan bij een vrouw met een hart van goud, die eingelijk nooit ‘nee’ kan zeggen, en die bovendien ook nog in het bezit is van een stel gouden handen waarmee ze wonderen verricht. Deze woorden van de opdrachtgeefster waren voor ons genoeg redenen om met een Mooi Berghems zonnetje op pad te gaan. En hoe mooi kan het zijn !

Het zonnetje staat hoog in de hemel als wij afgelopen zaterdag middag aanbellen om Cilia in het zonnetje te zetten bij een mooie tussenwoning aan het Reut in Berghem. 

Ze wil ons duidelijk niet te lang buiten laten staan, want terwijl ze nog een telefoon- gesprek voert gaat vrijwel direct na aanbellen de voordeur open, en gebaart Cilia ons verder te komen. Terwijl ze snel het telefoongesprek beeindigd, verrassen wij haar meteen maar met ons symbolische zonnetje, en leggen uit dat ze door iemand is voorgedragen om deze verrassing te ontvangen. Bijna verlegen door de aandacht, neemt ze de bloemen aan en vraagt ons om in de tuin plaats te nemen bij de rest van de visite.

Niet geheel onverwacht treffen we daar de aangeefster Ingrid van Aalst aan. Zij schreef ons een mail waarin ze met diverse superlatieven aangaf hoe blij ze wel niet is met Cilia vd Camp. Al diverse keren wist Cilia met haar massagetechniek Ingrid te verlossen van helse pijnen in haar schouders en rug. En ook tijdens de vierdaagse weet Cilia haar diensten goed in te zetten. Eerst een aantal jaren via de prik- en massagepost van EHBO Berghem, en momenteel via haar eigen praktijk. En Ingrid sloot haar mail naar ons af met “kortom, ze is gewoon een geweldig mens!”

De koffie staat al snel op tafel, en deze keer worden we zelfs verrast met een flinke chocoladebol. Gezellig knoeiend met deze grote lekkernij horen we enthousiast hoe Cilia ons bij binnenkomst al heeft ‘gescand’ met haar oog voor zichtbaar pijnlijke gebreken. En die had ze dus ook goed gezien!

Vol passie weet Cilia ons bij te praten over haar massagepraktijk en over haar vak in het algemeen, welke vaak met verhalen uit de praktijk worden bevestigd door de gezellig meekletsende Ingrid. En die is goudeerlijk, blijkens onze eerder gestelde vraag om met een klein leugentje op bezoek te gaan bij Cilia. Ze kon het niet over haar hart verkrijgen om onze komst stil te houden, en met een smoesje op bezoek te gaan. Vandaar dat ze alvast een tipje van de sluier had opgelicht over onze komst.

Met een heerlijk zonnetje, en nog een glaasje fris ‘gemeentepils’ blijven de dames ons met gemak boeien met leuke, enthousiaste en soms verbazende verhalen. Er blijkt dus ook geen woord gelogen over de slotzin van de mail van Ingrid. Cilia is inderdaad gewoon een geweldig mens, en door de gezelligheid vergeten we al snel dat we eigenlijk maar een bepaalde tijd hadden gepland voor dit bezoek.

Zelfs de hond begint ons gezellig te vinden, we mogen niet meer stoppen met het blijven weggooien van haar speeltje. Een perfecte tijd om op te stappen dus. Het mooie weer biedt nog volop mogelijkheden vandaag. We bedanken Cilia voor de gastvrijheid en Ingrid voor haar inzending en terwijl we naar de auto lopen wensen we beide dames nog een heel fijn en zonnig weekend toe.

Gezelligheid kent geen tijd blijkt maar weer, het is inmiddels etenstijd. En we zijn toch weer mooi een hoop opgestoken over massage’s, hotstones, enz, enz.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden, of wil je meer weten over de praktijk van Cilia?,
neem dan een kijkje op haar website http://www.sportzorgciliavandecamp.nl