• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Laatste kerstzonnetje van 2017 voor Raymond en Brenda Ros

Het laatste kerstzonnetje van 2017 is bestemd voor Raymond en Brenda Ros. We gingen hiervoor naar de Laanderhof in Berghem, bekend stukje van het dorp voor Mooi Berghem, vorig jaar brachten we hier ook het laatste "kerstzonnetje" van 2016. Er werd hartelijk opengemaakt door een charmante dame. "Kom binnen", zei zij met een lach. We liepen naar binnen en gingen op de bank zitten in de knusse woonkamer. Uiteraard stelden we ons eerst weer netjes voor met daarbij waarom wij kwamen en

overhandigden haar een prachtige kerststukje en een lekkere kerststol. Mevrouw Ros was reuze blij met onze komst en dat we haar man Raymond in het zonnetje kwamen zetten. "Ahhhh wat mooi en aardig, dat waardeert Raymond heel erg", zei ze spontaan.

Haar man Raymond was helaas niet thuis. Brenda vertelde ons dat hij was opgenomen in het ziekenhuis. De ernstige ziekte was onlangs weer teruggekomen. Door de vele behandelingen zijn er in de hals verklevingen ontstaan en kreeg hij bijna geen lucht meer. Vorige week werd een buisje in zijn keel geplaatst. "Raymond moet herstellen en ligt tot na de kerst nog in het ziekenhuis", vertelde Brenda.

Erg spijtig om te horen, maar wij kwamen natuurlijk niet alleen voor Raymond, maar ook voor Brenda. Zij verzorgd al die tijd haar man, en dat kost haar heel veel kracht en energie. Zij slaat zich er kranig doorheen en wordt hierbij ondersteunt door haar zoon Michael en dochter Loretta. De kleindochter Lynn, van Loretta, brengt ook het zonnetje in huize Ros. Er hangen mooie foto's van de 2,5 jarige spruit en er valt altijd wel iets te beleven als de kleine er is.

Over foto's gesproken, heb jij een foto van jullie zelf? Want een foto maken met Raymond erbij is nu wel moeilijk. "Jazeker", zei Brenda, "jullie overvallen me, maar ik zoek wel wat fotoalbums". En zo gebeurde het. Brenda heeft de albums gevonden en samen zoeken we een mooie foto. Tussen het zoeken door vertelde ze dat Raymond fanatiek tennis speelt in Sportcentrum Berghem en zij zelf speelt badminton bij Sport Overdag Oss, ook in het Berghemse Sportcentrum.

"Ja, dit wordt ie!", lacht Brenda. "Toen waren we wat jonger, dat maakt toch niet uit?". Natuurlijk niet, deze foto plaatsen we graag in het kerstzonnetje. Ze was zichtbaar blij dat Mooi Berghem haar en haar man in het zonnetje kwam zetten. "Wat onzettend leuk dat jullie er waren", vertelt ze als we haar de hand schudden.

We wensen Raymond en Brenda namens onze redactie heel veel sterkte toe in komende tijd en heel veel geluk en voorspoed in 2018!
We zijn blij dat we met ons kerstzonnetje even wat vreugde mochten brengen.