• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vandaag in het (kerst)zonnetje, Ageeth Ceelen

Na een rustdagje zijn we vandaag weer op pad om een welverdiend kerstzonnetje te gaan bezorgen. En ook al had de opdrachtgever ook niet het allerbeste jaar, zijn gedachten gingen blijkbaar toch uit naar iemand die het nog beter kon gebruiken. Een spontane reactie van Alwin van Dijk zorgde ervoor dat wij onze auto stilzetten recht voor de deur in ‘de ploeg’ in Berghem. Zonder enige twijfel of degene die we in het zonnetje gaan zetten wel thuis is, bellen we aan. Onze redactie tipte namelijk vooraf haar man Klaasje, zodat wij er zeker van konden zijn dat zijn bezig meid thuis was. Glimlachend als altijd maakt hij de voordeur open, en vriendelijk gebarend stuurt hij ons naar de keuken.

Terwijl ze druk met de was bezig is, kijkt ze ons ietwat verbaasd aan. We zijn vanmiddag op bezoek bij Ageeth Ceelen. En enthousiast als altijd is ze direct blij verrast als we haar vertellen dat we in opdracht van Alwin haar namens MooiBerghem.nl in het zonnetje komen zetten. “Daar ga’k m straks meteen vur bedanke, waa liefff” is haar eerste reactie.

Klaas komt achter ons de keuken in, en zorgt in no-time voor een lekker bekske koffie, met zelfs unne lekkere appelflap. Tja, het heeft ook zo z’n voordelen als we vantevoren aangeven dat we komen 

We raken al snel gezellig aan de praat over hoe het met Ageeth gaat. Ze heeft zeker niet het allerbeste jaar achter de rug, en ze kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar. Ondanks haar eerdere topprestaties met haar personal coach bij de sportschool zat haar gezondheid haar aanzienlijk in de weg. Ageeth heeft een erg leuke baan gevonden, waar ze het werkelijk fantastisch naar haar zin heeft. Haar verplichtingen aldaar hebben haar doen besluiten om het sporten op een lager niveau te zetten zodat ze in elk geval haar beperkte energie in haar baan kan blijven steken.

Het lijkt een simpele keuze, maar als je al jarenlang een ideaal nastreeft is deze keuze geenszins een makkelijke. Lachend maakt ze het af met “Maar, hoe ge ut ok wend of keert, de schoorsteen moet hier ook roken”

En dat dit ook z’n weerslag heeft gehad op haar, drukke, sociale leven realiseert ze zich maar al te goed. Al menig keer moest ze voor haar gezondheid kiezen, en een agendapuntje schrappen. Het valt niet mee om tijd voor jezelf in te lassen, terwijl je je hele leven lang al overal ‘ja’ op hebt gezegt. En zo’n beetje iedereen in Berghem zal dat kunnen beamen, want waar je ook kijkt of bent, bijna altijd duikt haar vrolijke gezicht, al dan niet gesminkt of vermomd, wel ergens op.

“ja, dat is iets waar ik me komend jaar op moet focussen” zegt ze meteen erachteraan. En haar zorgzame dochter heeft haar gelukkig al enkele zeer bruikbare tips aangereikt. “die nog werken ook” lacht ze erachter aan. Klaas gooit ondertussen nog effe de koffiemokken vol, en voordat we het weten zitten we bijna ongemerkt een uur vol te kletsen. Een bekske koffie met Klaas en Ageeth verloopt alsof je met familie aan tafel zit die je lang niet hebt gezien.

Omdat ze nog het nog druk hebben om alles te regelen voor de komende feestdagen en wij ook nog een zonnetje weg moeten brengen nemen we afscheid terwijl we Klaas en Ageeth de hand schudden, en hen het allerbeste voor het komende jaar wensen. “da kumt goe’ drukt Ageeth ons nog op het hart, en lachend stappen we weer in d’n auto. Op naar het volgende kerstzonnetje.

Normaal gesproken maken we ook altijd effe een foto-tje van diegene die we in het zonnetje zetten, maar helaas waren we dit bij Ageeth vergeten. De foto zoals afgebeeld is van een repetitie, en genomen door Elly.

Klaas en Ageeth, wij wensen jullie namens MooiBerghem.nl een hele fijne jaarwisseling en alle geluk en gezondheid voor het komende jaar.