• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vandaag in het zonnetje: Corrie Theunisse

Wanneer je in Berghem zegt “je moet bij Theunisse zijn” rijdt bijna iedereen rechtstreeks naar de lokale drukkerij in de Doctor Ariensstraat. Ondanks dat hier wel onze tipgever vandaan komt, moeten we om het hoekje zijn, namelijk bij Corrie Theunisse. Mede dankzij de Rabobank Clubkas Campagne kunnen inwoners van Berghem ons het hele jaar door ‘tippen’ om iemand in het zonnetje te zetten. Wij gaan dan namens die tipgever op de koffie met een leuk cadeautje, iets lekkers en een welgemeend luisterend oor. Een tijd terug kregen we een mail van Gerald Theunisse, die zijn moeder wel eens een keer in het zonnetje wilde zetten.

Dus afgelopen vrijdag gingen wij, namens hem, op pad. We lopen ‘gewoon achterom’ de keuken binnen en ondanks ons niet aangekondigde bezoek heet Gerard ons direct hartelijk welkom. Hij wijst ons naar de woonkamer als we ‘m vertellen dat we voor Corrie komen. En terwijl hij voorop loopt met “Hier zit ze, kom maar verder” gaat Corrie al meteen lachend rechtop zitten in haar relaxstoel.

Met een prachtige bos bloemen (van Maaike) en een lekker snuupke nemen we plaats op de bank. Terwijl Gerard , zoals hij het zelf noemt “ de mantelzorger” de bloemen pakt om ze water te geven, vraagt ie gelijk of we koffie lusten. “Uiteraard” roepen we allebei.

Een soort brace in de vorm van een open skischoen om het rechterbeen van Corrie verraad eigenlijk al waarvoor we komen. Sinds ze in maart dit jaar! geopereerd werd aan haar enkel zit ze met haar been in het gips “De mantelzorger” pakt röntgenfoto’s van haar voet, waarop duidelijk te zien is dat haar enkel met pinnen en schroeven aan elkaar was gezet. Na de eerste 6 weken gips bleken haar botten niet aan elkaar gegroeid, en moest ze nog een keer enkele weken in het gips.

Maar door een, nu nog steeds onbekende oorzaak, lieten de rontgenfoto’s zien dat ondanks de schroeven en pinnen er nog steeds geen resultaat was behaald. Om de huid, die het na maandenlang gips flink te verduren heeft gehad, te laten genezen heeft ze nu een brace gekregen.

Als we tussen haar verhaal door even vragen of ze wel weet wie haar heeft opgegeven, en we uiteindelijk maar vertellen dat het zoon Gerald is, reageert ze direct “god wa leuk, nou dan geef ik ook direct HEM op, want die kan zelf ook wel een opstekertje gebruiken!”

Al kletsend zien we ook de gedrevenheid van Gerard als mantelzorger, want ook wanneer er nog meer visite binnenkomt zorgt hij vrolijk dat ook zij koffie en een kuukske krijgen. Hij is, net als Corrie overigens, iemand die niet stil kan zitten. Naast zijn ‘stage’ als mantelzorger thuis springt hij ook nog vaak bij in de drukkerij waar hun zoon Gerald, die zelf druk is met revalideren, de hulp goed kan gebruiken. Gerard weet dit als echte familieman ook nog knap te combineren met biljarten, muziek maken , voetbal kijken en tijd doorbrengen met zijn kleinkinderen.

De afgelopen weken wist Corrie zich met haar brace redelijk te redden, en kon zelfs naar het voetbal gaan kijken. Maar komende week moet ze weer onder het mes. Omdat er niet voldoende bot is om nog meer pinnen te plaatsen, zal haar enkel worden gefixeerd met een pin die vanonder haar hak in het scheenbeen wordt vastgezet. Een flinke operatie, maar Corrie ziet vooral op tegen de periode erna.

Ze is vastberaden er het beste van te maken. Ze hebben samen dit jaar al enkele uitstapjes moeten annuleren, maaaaar zegt Corrie, “wat er ook gebeurd, de decembervakantie met kinderen en kleinkinderen die gaat zeker door”. “Ik heb de behandeld arts al gezegd dat ie dan het gips er mar af moet halen”

Na het tweede bekske koffie nemen we afscheid van deze twee gezellige mensen, en we wensen Corrie hierbij heel veel succes en sterkte. De mantelzorger houdt het ook gelijk voor gezien, want hij roept “Ge komt er zelf wel uit toch!”

Corrie, en Gerard natuurlijk, namens redactie en bezoekers van MooiBerghem.nl heel veel sterkte voor de komende tijd “ ut kumt goed “!