• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het zonnetje: JERICA BASTIAANS VAN VOET&VORM

Maandagochtend bijna half elf, als we op de ruime parkeerplaats van Imro Sana aan de Burgemeester van Erpstraat in Berghem de auto parkeren. In dit statige pand waar meerdere zorgaanbieders zijn gehuisvest gaan we de eigenaresse van Voet & Vorm verrassen. Familie van der Wal, de aangevers voor dit zonnetje, wachten ons al op, en snel maken we kennis. Ondertussen wordt door mevrouw van der Wal geprobeerd om telefonisch contact te krijgen met Jerica. Tevergeefs blijkt, ongetwijfeld is ze druk met een patient, dus gezamenlijk besluiten we om gewoon onverwacht naar binnen te gaan.

In het sfeervolle gebouw worden we voorgegaan door famile van der Wal, en zij lopen direct rechtsaf binnen bij Voet & Vorm. De deur naar de behandel kamer is gesloten, maar na even kloppen maakt Jerica open. Met een korte introductie van de reden van ons bezoek, en uiteraard goedkeuring van de aanwezige patient krijgen we heel even de tijd om ‘het zonnetje’ toe te lichtten.

Jerica, welke inmiddels verrast in haar werkkleding voor ons staat, is door familie v.d. Wal voorgedragen om in het zonnetje gezet te worden voor haar enorme betrokkenheid en belangstelling naar haar patienten toe. Met haar warme persoonlijkheid en haar hoge vaktechnische kennis maakt zij echt verschil in haar manier van zorgverlening. Ondanks haar drukke agenda weet Jerica haar klanten met perfecte nazorg te verlenen. Lachend en verrast neemt ze onze heerlijke fles Rose en een “bergs” lekker snoepie in ontvangst, en bedankt familie van der Wal voor dit leuke gebaar.

Jerica is afkomstig uit Curacao, maar woont inmiddels al jaren naar volle tevredenheid in de Piekenhoef. Zo’n tien jaar geleden maakte zij de stap naar haar eigen zaak. Met VOET & VORM, zoals haar praktijk voor voetzorg en massage heet, verzorgt Jerica samen met enkel collega’s een grote en tevreden klantenkring. Dat dit haar nog steeds veel voldoening oplevert blijkt wel uit het enthousiasme waarmee Jerica ons kort vertelt over haar vakgebied.

Jerica wil haar patient niet al te lang alleen laten, dus we breien een eind aan ons verrassingsbezoekje en bedanken Jerica voor haar tijd. Haar lachend achterlatend lopen we samen met familie van der Wal naar buiten, waarna we ook hen bedanken voor hun aanzet tot dit zonnetje.

Ondanks de korte tijd ervaarden wij zelf ook de spontaniteit en warme persoonlijkheid die Jerica bij ons achterliet. Haar patienten kunnen met recht blij zijn met deze vrolijke en gedreven vakvrouw. Wij hopen dat Jerica en haar team flink genieten van dit welgemeende Bergse ‘zonnetje’.
Tot snel!