• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het "kids-zonnetje": Fleur van Loon

Met letterlijk het zonnetje in onze rug bellen we gisteren aan bij de familie van Loon in de Tarwestraat om daar iemand in het zonnetje te zetten. Een blik op het naambordje bij de bel verklapt ons dat Karin open maakt, en nadat wij ons voorstellen vraagt ze ons vriendelijk om verder te lopen naar de woonkamer. Met een paar leuke cadeautjes, in Bart Smit papier gewikkeld, en een grote zak spekjes trekken we natuurlijk direct de aandacht van de twee jonge meiden die samen gezellig op de bank zitten. Met “dag dames” stellen we ons aan hen voor en vertellen dat we speciaal voor Fleur komen.

Als we Fleur de cadeautjes overhandigen laat ze er, samen met haar zus Lotte, geen gras over groeien, en ze pakt direct de cadeautjes uit. Vandaag zijn we op bezoek bij Fleur van Loon om haar in het spreekwoordelijke mooiberghem zonnetje te zetten, nadat wij een tip ontvingen van Familie vd Burgt.

Karin vraagt of we plaats willen nemen, en zorgt dat we een paar minuten later met een heerlijk kopje koffie plaatsnemen op de bank. Terwijl de zussen met het gekregen spel bezig zijn vertelt Moeder Karin wat er zich de afgelopen maanden afspeelde in het jonge gezin.

Door een ongelukkig val waarbij Fleur in juli 2015 met haar strottehoofd op een speeltoestel terecht kwam moesten vele operaties en opnames ervoor zorgen dat ze weer normaal kon ademen. Zo moest er een canule (een buisje in de luchtpijp) geplaatst worden, een stukje bot van haarzelf worden gebruikt om haar stembanden uit elkaar te houden, en om vervolgens haar stembanden volledig rust te geven moest er ook nog een siliconenvormpje in haal keel geplaatst worden, waardoor praten, vanaf de kerst tot aan vorige week maandag, helemaal niet meer mogelijk was.

Net voor de carnaval is Karin weer met haar dochter Fleur in een ambulance naar Zwitserland afgereisd voor de zoveelste operatie. Haar man Ton zorgde er ondertussen voor dat op het thuisfront alles op rolletjes verliep. Samen met zijn dochter Lotte en zoon Tim werd Ton vanuit Zwitserland door Karin op de hoogte gehouden over het verloop.

Afgelopen zaterdag kwamen ze gelukkig weer terug naar Berghem. En vandaag zien wij dus de eerste resultaten van die laatste operatie. De canule mag nu eventueel worden afgesloten, en we horen haar humor en enthousiaste karakter in de, nu nog hele zachte stem. De komende weken zal moeten blijken of het stemvolume voldoende terugkomt, en hoe haar stem zal gaan klinken. Maar het allerbelangrijkste blijft natuurlijk een vloeiende ademhaling.

Fleur verheugt zich erop om weer alles kunnen gaan doen wat ze al die tijd moest missen, zoals naar de scouting, of bijvoorbeeld een paar baantjes zwemmen. Goed om te zien hoe dapper zij zich door deze medische molen heen sleept.

De tijd vliegt, want als we even op ons horloge kijken blijkt dat we al weer een uurtje aan de koffie zitten. We nemen afscheid van de gezellige dames en wensen Fleur, die met haar zus en mama nog even naar de stad gaat shoppen, heel veel beterschap en herstel toe voor de komende tijd. Fleur, hou je taai meisje!