• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het kerstzonnetje: Hanny van Heesch

Vandaag zetten we iemand in het (kerst)zonnetje die ook nog eens vandaag jarig is! Terwijl we net een planning aan het maken waren voor een bezoek kregen we te horen dat Hanny op dit moment in het ziekenhuis verblijft. Hanny werd voorgedragen door een goeie vriendin van de familie, Sandra den Brok. We spreken met haar af dat we toch even een kerststukje en een stol komen brengen, en dat de familie er voor zorgt dat ons spreekwoordelijke zonnetje bij Hanny terecht komt. We worden hartelijk ontvangen door vriend Rini, die net samen met Sandra zit te kletsen.

We leggen Rini uit dat Sandra niet toevallig aanwezig is, maar dat zij Hanny heeft voorgedragen voor een welverdiend kerstzonnetje, na de vele tegenslagen die de familie afgelopen tijd onderging. Als we informeren naar hoe het met Hanny gaat vraagt Rini ons toch even te gaan zitten, “dan zet ik effe een bakkie koffie”.

Nee, het zit Hanny niet mee de laatste tijd. Sinds 2012 is Hanny gediagnostiseerd met lymfeklierkanker. Tijdens de Samenloop voor Hoop begon ze moeilijker te lopen en zijn we de medische mallemolen weer ingegaan. Na vele onderzoeken werd duidelijk dat haar lymfeklierkanker omgeslagen was naar een agressieve variant. En niet alleen agressief maar ook een gemuteerde vorm daarvan, in de medische wereld een Triple Hit.

Een zware klap ook voor beide dochters, Lisa en Kim, die naast dit slechte nieuws onlangs nog afscheid moesten nemen van hun vaders levenswerk, ‘zijn’ dierbare Regiobank. Iets wat Hanny natuurlijk ook niet in de koude kleren is gaan zitten.

Dochter Kim komt binnen en als ze aanschuift vragen wij haar naar de stamcel transplantie die haar moeder afgelopen week onderging. Kim vertelt als inmiddels ervaringsdeskundige over het ingewikkeld proces waarbij stamcellen van Hanny zelf worden ingezet, en waarbij het immuunsysteem van haar moeder danig op de proef wordt gesteld. De behandeling slaat goed aan, en Hanny weet zich er kranig doorheen te slaan.

Voorlopig ligt Hanny nog in het ziekenhuis er werkt zij daar aan haar herstel. Er mag slechts weinig bezoek bij haar, om zoveel mogelijk negatieve invloeden/bacterieen buiten te houden. “Een opvallend sterke vrouw die ondanks haar tegenslagen nog altijd optimistisch vooruit durft te kijken”, vertelt Sandra.

Als Rini vraagt of we nog een kopje koffie willen besluiten we om dit af te slaan, aangezien we een strakke planning hebben. Inmiddels komt er al een whatsappje binnen ‘of we nog komen’ van ons volgende kerstzonnetje.

Hanny, namens Mooiberghem wensen wij jou een hele fijne verjaardag, heel veel geluk, en heel veel sterkte voor komende tijd.
Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.