• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het kertzonnetje, Henk en Annie Mazen

fammazenGisteren gingen we op bezoek voor het laatste kerstzonnetje van 2014.  Een hele speciale, aangezien we vandaag een echtpaar in het kerstzonnetje gaan zetten. En als we, nog net zonder sneeuwkettingen, in de Parlevlietstraat onze auto parkeren zien we direct een prachtige ballonnenboog met een bordje 50 jaar getrouwd.  Hun gouden huwelijk leek ons een prachtige reden om vandaag Henk en Annie Mazen eens te verrassen.

Om de verrassing nog wat groter te maken gaan we via de achterdeur binnen, en als we op de keukendeur kloppen, en doorlopen zonder te wachten op antwoord staan we oog in oog met Annie, die net de deur wilde openen.  “God, ik schrik me een hoedje” zegt ze lachend. Maar als we ons prachtige kerststuk en heerlijke versnapering overhandigen met daarbij de hartelijke felicitaties kunnen we natuurlijk niets verkeerd meer doen.

Hun zoon Harold is samen met zijn vriendin Enny op visite, en Henk die in zijn eigen stoel zit, draait rustig zijn hoofd met de woorden “En waar hebben we dit dan wel aan te danken ?” Nou Henk, wij van MooiBerghem zetten elk jaar in december diverse mensen, die iets speciaals betekenen, doen, of hebben gedaan in een welverdiend kerstzonnetje. En een 50 jarig huwelijk is best bijzonder en zeker iets om trots op te zijn, dus leek het ons leuk jullie te verrassen met een welverdient kerstzonnetje.  En terwijl ik net wil zeggen dat we ook iets lekkers hebben meegenomen staat Annie al klaar met koffie EN een heerlijk stuk kerststol. “Alles in de koffie ? ”  “Natuurlijk, full options” zeg ik.

Annie komt er ook gezellig bij zitten, en we vragen of ze gisteren nog iets hebben meegekregen van de Bergse Kwis. Och sorry zeg ik meteen,  gisteren hadden jullie natuurlijk het feest bij de Merx. Hoe was het  ?  “Geweldig” roepen ze meteen allebei , “En prachtige muziek hadden we” voegt Annie er aan toe. Haar dochter Wilanda, vormt samen met haar man Pierre, en huisvriend Frank sinds kort een muzikaal trio, PIWIF genaamd. Zij verzorgden gisteren de muzikale omlijsting tijdens het feest.  Vol trots vertelt Annie hoe geweldig leuk ze dat vondt, maar zegt ze “Ik heb wel gezegd dat ze ook bij het feest hoorden, dus niet heel de avond op dat podium”

Voor een echtpaar wat net 50 jaar getrouwd is zijn beide opvallend fit en actief.  Annie tuiniert, puzzelt, sport bij Four2Go en kijkt internet op haar tablet, en is de rust zelve.  Henk heeft het afgelopen jaar wel wat moeilijker gehad. Na een ongelukkige val bij de Berchplaets had hij zijn heup gebroken, maar inmiddels gaat het al weer een stuk beter. Zijn geliefde biljarthobby maken hem een bijna dagelijks bezoeker bij de Herfstzon in de Berchplaets. Als ik zeg dat ie dan vandaag pech heeft, zegt hij “Nou, als ik perse zou willen, kan ik zo gaan biljarten, dat vindt Annie heel niet erg”

“Wist je trouwens dat gisteren Dionie en Ashley ook hebben opgetreden”, vraagt Annie. “En daarna hebben we ook nog unne polonaise ingezet, waarbij iedereen een ander hoedje op kreeg,  ik denk dat we wel een half uur op de vloer waren, geweldig”  zegt ze. Enthousiast als ze is, maakt ze het verhaal mooi compleet door ons ook te vertellen hoe ze aan al die verschillende petjes komen, en hoe oud sommige petjes wel niet zijn.

Het tweede bakje koffie staat al weer klaar als ook zoon Ton met zijn vrouw Miranda en hun dochtertje Ashley binnenkomen.  Ashley steelt met een grote sprekende pop onmiddellijk de show. En als iedereen aan de koffie zit belt net dochter Wilanda dat ze wat later komen. “Geeft toch niks” zegt Annie, “zaken gaan voor toch ?”. 

Typisch zo’n opmerking die je alleen van ouderen kunt verwachten,  ze doen gewoon rustig aan, geen paniek, alles kan en mag.  De tegenwoordige tijd van alles op tijd en snel,snel,snel  lijkt op hen geen grip te hebben. Dat is het charmante van gezond ouder worden, het waarderen van de kleine dingen om je heen, en dat is nou precies waar Henk en Annie voor staan.    

Als we iets anders te drinken aangeboden krijgen, het loopt dan al tegen vieren,  is het tijd om te gaan.  Het gezellige samenzijn van de familie willen we niet te lang verstoren en we staan op om het echtpaar nog een hele fijne huwelijksdag te wensen, een hele fijne jaarwisseling en met een “op naar de volgende 50” nemen we afscheid . Voorzicht lopend en glijdend bereiken we veilig de auto.

Het zit er op voor de kerstzonnetjes dit jaar, het was weer super leuk om te doen !
Allemaal een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2015 namens MooiBerghem.nl