• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het kertzonnetje, Gerard van der Linden

kerstzonnetje-gerardvdlindenOnze ‘zonnetjes’ en ‘kerstzonnetjes’ is zeker zo rond de feestdagen een erg populaire rubriek. Hen die het opvalt wat anderen doen, zijn vaak zelf opvallend op de achtergrond aanwezig. Vandaag zetten we dan ook iemand in het zonnetje die aan allebei de omschrijvingen voldoet.  Hij ziet niet alleen feilloos wat andere voor de gemeenschap betekenen, maar is ook zelf op een breed vlak voor onze gemeenschap actief.  Zijn naam is Gerard van der Linden.

Het was halfweg december dat wij de laatste afspraken maakten voor onze kerstzonnetjes, en niet alleen in de media, maar ook in ons dorp hoorden we op diverse plaatsen veel gepraat en blije gezichten over die ‘niet meer verwachtte’  bonus van zo’n 1072 euro.  Van Caiway, hoorde je er dan ook vaak achteraan. Niet dus, van K.B.G. !

Wij als Berghemnaren weten dat Gerard van der Linden hierbij een grote rol, zo niet de grootste rol heeft gespeeld. En laten we nou uitgerekend van hem een mailtje hebben gekregen om iemand anders in het zonnetje te zetten!  Tijdens de laatste redactionele vergadering werd er dan ook direct geroepen “Nou, met zo’n prachtige uitkering als dank naar oud-klanten verdient hij het zelf om in het zonnetje te worden gezet ”

Zo gezegd zo gedaan. En tijdens ons bezoek aan Willy van den Hoogen wisten wij dat we Gerard zouden treffen. Een prachtige gelegenheid om ook hem in het welverdiende kerstzonnetje te zetten. En niet alleen vanwege die mooie bonus naar ‘zijn’ oud-klanten.

Zo is Gerard al jarenlang zeer actief betrokken bij de organisatie van d’n Bergse Motorrun. Een prachtig en gigantisch evenement wat hij als kartrekker, samen met diverse anderen, al enkele keren in Berghem wist te organiseren, en waarmee hij een flinke groep kinderen een dag bezorgt om nooit meer te vergeten.

En dan ziet Gerard ook nog tijd om actief te zijn bij TV-Berghem en fanatiek de voorzittershamer te hanteren bij het Berchs-heem. Waarmee hij alles in het werk stelt om ‘de Bergse geschiedenis’ te bewaren, te onderzoeken en/of te bewaken.  Een man van formaat, met dito inzet voor de gemeenschap. 

Tijdens het gesprek met Willy complimenteren we Gerard met de recent keurige laatste afwikkeling  (uitkering) naar de oud leden van K.B.G.  Direct vertelt hij ons enthousiast over deze laatste mega-klus waarvoor hij tot aan kerstavond, en waarschijnlijk nog tot 3 januari zijn handen vol aan heeft.  Een paar keer moet hij ons nog corrigeren, als wij weer Caiway laten vallen.  Nee, het is Kabelmedia Brabant Gelderland geweest die haar resterend vermogen met haar leden heeft gedeeld.

Ondertussen hebben we uit de auto nog een kerststuk en wat lekkers geregeld, en als we hem dan met de woorden “voor je welgemeende medeleven naar anderen,  je inzet voor de gemeenschap en natuurlijk als dank voor die leuke kerstbonus naar zo’n beetje heel Berghem “  een kerstzonnetje overhandigen is hij zichtbaar blij verrast.  “Kijk , en daar wist ik nou weer niets van “ zegt hij tegen Willy. 

Met de woorden “Kei leuk, en zeer attent.  Jullie zijn, en dat meen ik serieus, echt heeeel goed bezig”  laat hij direct weer die oprechte aandacht zien waarvoor we hem in het kerstzonnetje hebben gezet.  

Gerard, voor jou en je familie , prettige feestdagen en een gezond en gelukkig 2015
Namens heel Berghem, van ons een welgemeend “bedankt war”